Óriási üzletet kötöttek a britek: ez sok mindent megváltoztathat

agrarszektor.hu
Robert Goodwill brit mezőgazdasági miniszter és Liu Xiaoming nagykövet aláírták azt a megállapodást, amely szabályozza a két ország közti szarvasmarha-kereskedelmet. A brit tenyésztők és kereskedők örülnek a hírnek: Kínában nő a kereslet, óriási üzlet a marhaexport.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nagy-Britannia olyan megállapodást kötött Kínával, amely szabályozza a két ország közötti szarvasmarha-kereskedelmet. A most megkötött megállapodással közvetlen lehetőséget kap arra, hogy Kínába exportáljon marhahúst, mivel a kínai húskereslet folyamatosan növekszik. A megállapodást a tizedik Economic and Financial Dialogue (EFD, Gazdasági és Pénzügyi Párbeszéd) keretében kötötték meg, és a brit, valamint a kínai kormány részéről is hosszas vizsgálódás előzte meg. 

A brit és az észak-írországi gazdákat képviselő szervezetek elégedettek azzal a kereskedelmi megállapodással, amelyet Kína és az Egyesült Királyság kötöttek, és üdvözölték azt. A Farming Life-nak megszólaló állattenyésztő és kormányzati szereplők mind megállapították, hogy Kína dinamikusan növekvő piac, főleg a minőségi és minősített marhahús számára. Az Északír Szarvasmarha és Hús Bizottság képviselője például azt mondta, hogy a kínai import folyamatosan növekszik, idén három millió tonna vágott marhát fognak exportálni, az előrejelzések szerint. Kínából az Egyesült Királyságba főleg fagyasztott húst és belsőségeket exportálnak. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03