Nem adják el, hanem fejlesztik a sárvári baromfis céget

agrarszektor.hu
Csaknem egymilliárd forintot költ fejlesztésekre a következő három évben a sárvári Sága Foods Zrt. A vállalat pénzügyi eredményei 2015 első félévében javultak, ezért az angol tulajdonosok - akik korábban eladták volna a céget - most megerősítenék a Sága piaci helyzetét. A vállalat elsősorban az innovációra költ majd, és a jövőben tovább növelné termékei arányát a hazai piacon.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Megközelítőleg egymilliárd forintot szán fejlesztésre a Sága Foods Zrt. a következő három évben - közölte a baromfihús-feldolgozó vállalat. A cég 2015 első félévében 4,185 milliárd forint árbevételt ért el, amely alacsonyabb az előző év hasonló időszakához képest, de a mérleg szerinti eredmény pozitívra változott és 442 millió forintra nőtt.

A vállalat tulajdonosa az angol Bernard Matthews cégcsoport. A tulajdonosok korábban eladták volna a magyar vállalatot, de a Sága az elmúlt években átalakította üzleti modelljét, javította finanszírozását. Így az értékesítés már nincs napirenden, ehelyett a tulajdonosok tovább növelnék a vállalat cégcsoporton belüli jelentőségét.

A cég a fejlesztésre szánt egymilliárd forint jelentős részét innovációra fordítja majd. Emellett a jövőben tovább növelné jelenlétét, illetve a prémium minőségű Sága termékek arányát a piacon.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?