Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!
Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!
Csoportos kedvezmények már 2 főtől: 2 fő jelnetkezése esetén, 10%, 3 fő estén 15%, 4 vagy több fő jelentkezése esetén 20% kedvezmény! A kistermelők és fiatal gazdák pedig most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén!
Egy tanulmány azt támasztja alá, hogy károsabb napraforgó- vagy kukoricaolajban sütni, mint vajban és zsírban - írja az index. Amikor a növényi olajok felmelegednek, olyan mérgező anyagokat bocsátanak ki, amelyek rákot okozhatnak. Most egyes kutatók azt ajánlják az embereknek, hogy vajat vagy zsírt használjanak a sütéshez, de jók lehetnek más növényi olajok is, mint például az olíva- vagy a kókuszolaj.
Sokáig azt tartották, hogy a növényi telítetlen zsírsavak egészségesebbek, mint a telített, állati eredetű zsírsavak. Most viszont a szakemberek azt szúrták ki, hogy a növényi olajak hevítésénél olyan aldehidek szabadulnak fel, amelyek komoly betegségek kialakulásához köthetők, mint a szívroham, az időskori elbutulás vagy épp a rák.
A leicesteri De Montfort University kutatói azt állítják, hogy például a növényi olajban sült fish and chips 100-200-szor annyi aldehidet tartalmaz, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott napi határérték. Mint ismert, nemrég az is valóságos piaci sokkot okozott, hogy a WHO rákkutató szervezete azt állította: a vörös húsoknak is komoly szerepük lehet a rák kialakulásában.







				


