Ijesztő kutatás látott napvilágot: terjed a rák a mezőgazdasági területeken?
Nem bizonyított a növényvédőszerek és a rák ok-okozati kapcsolata, de a számok azt mutatják, hogy lehet összefüggés.
Nem bizonyított a növényvédőszerek és a rák ok-okozati kapcsolata, de a számok azt mutatják, hogy lehet összefüggés.
Radikális lépésre szánhatja el magát a Bayer a glifozáttal kapcsolatos perek miatt.
Már a magyar tavakban, folyókban és talajvízben is kimutatták a sokat vitatott vegyszert.
Egy európai szervezet 19 ásványvizet vizsgált meg, amelyek több mint felében kimutatták a veszélyes anyagot.
Bizonyos fekete konyhai műanyagedényekből kioldódó égésgátló anyagok veszélyesek lehetnek.
Vízvizsgálatot tartottak a PET Kupán: biszfenol-A-t és mikroműanyagokat találtak a Bodrogban.
A dél-amerikai ország szerint a Syngenta rákkeltő anyagokkal okozott környezeti terhelés.
Több ráktípus kialakulásának kockázatát is növelhetik az úgynevezett újrafeldolgozott élelmiszerek.
Első fokon pert vesztett a Bayer egy magánszeméllyel szemben, aki azt állította, hogy a Rounduptól lett rákos.
Az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynöksége 2015-ben jelentette be, hogy a glifozát potenciálisan rákkeltő az emberre nézve.
Egészséges étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.
Megjelent az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal jelentése az ismert hatóanyag szakértői felülvizsgálatáról.
Bár a WHO lehetségesen rákkeltőnek kategorizálja az aszpartámot, úgy tűnik, egyelőre pánikra nincs ok.
Döntött a WHO, a szervezet szerint rákkeltő lehet a mostanában nagy port kavaró az aszpartam.
Elemzők szerint egyelőre kivárnak, ha nincs más megoldás, akkor jöhetnek a receptek újratervezése.
A WHO rákkutató részlege, a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség lehetséges rákkeltő anyagnak fogja nyilvánítani a jövő hónapban az aszpartámot.
Súlyos veszélyt jelenthetnek az egészségünkre az ultrafeldolgozott élelmiszerek.
Úgy tűnik, hogy a növényvédő és rovarirtó szereknek lényegében nincs veszélytelen dózisa.
Szigorúbb határértékek jönnek az élelmiszerek rákkeltőanyag-tartalmára.
Előkészületben a glifozát hatóanyag státuszának megújítása.

A magyar piac árérzékeny, ezért idén is legfeljebb egy korlátozott mértékű, nagyjából 10 százalékos áremelkedést tartanak reálisnak a termelők.
Aggodalom lett urrá a hazai szántóföldeken a durva aszály és a kiszámíthatatlan időjárás miatt.
Fontos fejlesztések valósulhatnak meg, de a nagyobb hozzáadott értéket jelentő növények termelése lehetne az igazi kitörési pont.
2025-ben olyan sebességgel indult meg a tojás drágulása Magyarországon, hogy azt nem csupán a termelők, hanem a fogyasztók is napról napra érzik.
Rendeletben jelentette be a kormány a hitelmoratóriumot az adósok bizonyos körének.
A 2025-ös GOSZ-VSZT-NAK Kukorica Posztregisztrációs kísérletekben újra élen a KWS OLTENIO! A köztermesztés számára legfontosabb éréscsoportban (korai csoport - FAO 300-399) idén ezüstéremmel gyarapodott az éremtáblázat!
A 2025-ös nyár egy olyan vihart és jégesőt hozott hazánk északkeleti szegletében, ami sok gazda életében fordulatot jelentett.