Hatalmas siker: így hódít a világban a magyar Tokaji

agrarszektor.hu
Az egekig magasztalja a magyar Tokaji aszút a New York Times gasztronómiai szakújságírója. Szerinte a világ fantasztikus édes borai közül az aszú a legjobb.

Tokaji aszút inni, és meghalni - így összegezte véleményét a hvg.hu szerint Eric Asimov, a New York Times újságírója. Cikkében úgy fogalmaz, túl rövid az élet ahhoz, hogy rossz borokat igyunk, ezért halála előtt mindenkinek ki kell próbálnia a minőségi édes borokat, a kategórián belül pedig elsősorban a tokaji aszút. A szerző szerint a világ fantasztikus édes borai közül számára az aszú a legjobb.

MTI-fotó: Lehotka László


Cikkében Asimov kiemeli a 2008-as ötputtonyos Royal Tokaji aszút. Megemlíti a 2005-ös ötputtonyos Samuel Tinon-t és a 2001-es hatputtonyos Hétszőlőt is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?