Szolgáltató központokat nyit az agrárkamara

agrarszektor.hu
Hajdúböszörményben nyitotta meg első szolgáltató központját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az új központban a hagyományos falugazdászi szolgáltatásokon túl külső partnerek bevonásával tanácsadást is igénybe vehetnek a tagok. A közeljövőben országszerte több hasonló központ létrehozását tervezi a NAK.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Úgynevezett "szolgáltató hálózat projektet" indít el a NAK, amellyel tagjai igényeit igyekszik felmérni és hatékonyabbá próbálja tenni szolgáltatásait - áll a köztestület közleményében. A partnernyilvántartási fejlesztések nyomán a kamara ma már naprakész, közhiteles adatokra épülő, széles körű adatbázissal rendelkezik körülbelül 400 ezer fős tagságáról.

A kísérleti stádiumban lévő "szolgáltató hálózat projekt" részeként a NAK szolgáltató központokat létesít, amelyek közül az első december 15-én nyílt meg Hajdúböszörményben. Itt a NAK egy helyszínen biztosítja a gazdálkodók számára a szakmai tájékoztatást és a tanácsadást.

A kamara nyilvános pályázatot hirdetett versenypiaci szereplők számára, akik az agráriumban dolgozóknak nyújtanak szolgáltatásokat, például műtrágyát, növényvédő szert, vetőmagot állítanak elő, vagy agrárhiteleket kínálnak. A felhívásra jelentkezett különböző szolgáltatók képviselői az agrárkamarai szolgáltató központban heti rendszerességgel nyújtanak hiteles szakmai tájékoztatást, amely a kamarai tagoknak ingyenes - közölte a NAK.

A különböző szolgáltatók mellett az Országos Katasztrófavédelem szakemberei, illetve méhészeti és erdészeti szaktanácsadók, valamint a NAK biztosításközvetítői és jogsegélyszolgálatot ellátó ügyvédei is részt vesznek a tanácsadásban. A következő időszak tapasztalatai alapján további településeken alakít ki szolgáltató központokat a kamara.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?