Sokkal olcsóbb a baromfi, drágább a tej

agrarszektor.hu
2016 novemberében a mezőgazdasági termelői árak 5,5%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 11%-os csökkenéséből, illetve az élő állatok és állati termékek árának 5,1%-os növekedéséből tevődik össze. A tej felvásárlási ára július óta folyamatosan növekszik, miközben a baromfi felvásárlási ára folyamatosan csökken.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

2016 novemberében 2015 novemberéhez képest:

A gabonafélék ára 15%-kal csökkent.
A gyümölcsök ára 6,5, a zöldségféléké 3,4, a burgonyáé 9,2%-kal csökkent.
Az élő állatok termelőiár-szintje 4,5, az állati termékeké 6,6%-kal emelkedett.
A tej felvásárlási ára július óta emelkedik, novemberben 87 forint/liter volt (ez 8 forinttal magasabb az októberi árnál).
A vágósertés ára 15%-kal nőtt.
A vágócsirke ára 7,6%-kal csökkent egy év alatt. (Októberhez képest 13 forinttal csökkent az ára kilogrammonként, így novemberben 241 forint/kilogramm volt.)

2016. január-novemberben az előző év azonos időszakához viszonyítva:

A mezőgazdasági termelői árak 3,7%-kal csökkentek. Ezen belül a növényi termékek ára 5,0, az élő állatok és állati termékeké 1,5%-kal csökkent.
A zöldségfélék ára 2,5, a gyümölcsöké 4,1%-kal csökkent. Az alma ára 11%-kal visszaesett, elsősorban az ipari alma árának drasztikus csökkenése miatt: 2015. január-novemberben még 35 forint/kilogramm, 2016 ugyanezen időszakában már csak 19 forint/kilogramm volt.
A vágósertés ára 3,2%-kal nőtt.
A tej árának az elmúlt hónapokban tapasztalt növekedése nem tudta kompenzálni az év eleji mérséklődést, így az 7,7%-kal csökkent.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. alkalommal az idei év végén
Budapest Economic Forum 2022
Jön a legjelentősebb hazai makrogazdasági konferencia
Portfolio Future of Finance 2022
Új konferencia a teljes magyar pénzügyi szektor számára
EZT OLVASTAD MÁR?