Alapvető élelmiszerek: 5 százalékos áfát akar az LMP

MTI
Az alapvető élelmiszerek áfakulcsának csökkentését javasolja az LMP, szerintük ugyanis a jelenlegi rendszer nem fenntartható. A párt a mai napon módosító javaslatot nyújt be a kormányhoz azért, hogy ezeknek az élelmiszereknek a teljes köre kerüljön az 5 százalékos áfakulcs alá.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Módosító javaslatot nyújt be a mai napon az LMP a kormány adócsomagjához azért, hogy az alapvető élelmiszerek teljes köre kerüljön a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alá - mondta Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője. Ebbe a körbe tartozik a zöldség-gyümölcs, a pékáru és a tejtermék kategória is.

A képviselő szerint nem 1-1 terméket kellene a kedvezményes kulcs alá vonni, hanem az élelmiszerek egész körét, a jelenlegi rendszer ugyanis nem fenntartható. A 27 százalékos áfakulcs Európában egyedülálló az alapvető élelmiszereknél, jelenleg ugyanis Magyarországon egy kiló kenyéren többet keres az állam, mint a kiskereskedő, aki azt eladja - hangsúlyozta Csárdi Antal.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?