Húsadóval riogatnak a briteknél

agrarszektor.hu
Húsadó bevezetését sürgetik brit zöldpárti politikusok, mert szerintük így is fel kellene lépni az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásai ellen. Az állattenyésztők ugyanakkor nem értenek egyet az ötlettel, mivel úgy vélik, hogy a húsok és a húskészítmények előállítása sokkal környezetbarátabb, mint régen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ha a világ értékrendje nem változik meg rövid időn belül, brit zöldpárti politikusok szerint az éghajlatváltozás legrosszabb hatásaira kell felkészülni - írja a www.farminguk.com. Egyes politikusok ezért úgynevezett húsadó bevezetését sürgetik az Egyesült Királyságban, mert szerintük így is fel lehetne lépni a mezőgazdasági szektor szén-dioxid kibocsátásának növekedése ellen. A jobb trágyakezelési és a takarmányozási megoldások szintén hohhájárulhatnának ahhoz, hogy kevesebb üvegházhatású gáz termelődjön.


Az állattenyésztők ugyanakkor szkeptikusak abban, hogy a húsadó bármilyen megoldást hozhatna. A szakemberek szerint az állattenyésztési és a húsipari technikák sokat fejlődtek az utóbbi években, így a húst és a húskészítményeket környezetbarátabban termelik, és azok ma már sokkal egészségesebbek is.

A fogyasztókra is az jellemző, hogy egyre inkább a jobb minőségű húsipari termékeket keresik. Az ágazatban hangsúlyozzák a vörös húsok egészségre vonatkoztatott előnyeit is, mert több alapvető vitamint és ásványi anyagot is biztosítanak az emberi szervezet számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?