Húsadóval riogatnak a briteknél

agrarszektor.hu
Húsadó bevezetését sürgetik brit zöldpárti politikusok, mert szerintük így is fel kellene lépni az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásai ellen. Az állattenyésztők ugyanakkor nem értenek egyet az ötlettel, mivel úgy vélik, hogy a húsok és a húskészítmények előállítása sokkal környezetbarátabb, mint régen.

Ha a világ értékrendje nem változik meg rövid időn belül, brit zöldpárti politikusok szerint az éghajlatváltozás legrosszabb hatásaira kell felkészülni - írja a www.farminguk.com. Egyes politikusok ezért úgynevezett húsadó bevezetését sürgetik az Egyesült Királyságban, mert szerintük így is fel lehetne lépni a mezőgazdasági szektor szén-dioxid kibocsátásának növekedése ellen. A jobb trágyakezelési és a takarmányozási megoldások szintén hohhájárulhatnának ahhoz, hogy kevesebb üvegházhatású gáz termelődjön.


Az állattenyésztők ugyanakkor szkeptikusak abban, hogy a húsadó bármilyen megoldást hozhatna. A szakemberek szerint az állattenyésztési és a húsipari technikák sokat fejlődtek az utóbbi években, így a húst és a húskészítményeket környezetbarátabban termelik, és azok ma már sokkal egészségesebbek is.

A fogyasztókra is az jellemző, hogy egyre inkább a jobb minőségű húsipari termékeket keresik. Az ágazatban hangsúlyozzák a vörös húsok egészségre vonatkoztatott előnyeit is, mert több alapvető vitamint és ásványi anyagot is biztosítanak az emberi szervezet számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?