2024. július 27. szombat Olga, Liliána

2025-re minden sajátmárkás Tesco-termék csomagolása újrahasznosítható lesz

agrarszektor.hu
A Tesco bejelentette, hogy tovább csökkenti a környezetterhelő csomagolóanyagok használatát. Az áruházlánc 2025-re valamennyi sajátmárkás termékét újrahasznosítható csomagolásba burkolja - áll a cég sajtóközleményében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Tesco világos célokat tűzött ki maga elé a fenntartható csomagolás megteremtésére. Ezzel kapcsolatban három fő területre összpontosít:

  • 2020 végére eltávolítja a nehezen újrahasznosítható anyagokat a sajátmárkás termékeinek csomagolásából.
  • 2025-re 100%-ban újrahasznosíthatóvá vagy újrafelhasználhatóvá teszi a sajátmárkás termékeinek csomagolását.
  • Együttműködést kezdeményez a többi kiskereskedővel, szállítóval, illetve a csomagoló- és a hulladék-feldolgozó ipar szereplőivel a lehető legtöbb műanyag csomagolóanyag újrahasznosításának érdekében.

Az áruházlánc ez irányú közép-európai törekvéseit Matt Simister, a Tesco Európa vezérigazgatója 2019. február 5-én, a prágai Kiskereskedelmi csúcstalálkozón erősítette meg. Az eseményen a vezérigazgató elmondta: 2017/18-ban 30%-kal mérséklik az összes élelmiszer-hulladékot és a csomagolóanyag-hulladék csökkentése is prioritás lesz. A végső cél az, hogy a működésük folyamán ne keletkezzen olyan anyag, ami hulladéklerakóba kerül. A Tesco a vásárlóknak is segíteni kíván abban, hogy csökkentsék az egyszer használatos műanyagtermékek használatát: fenntartható alternatívákat kínál számukra az eldobható műanyagok helyett.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31