2025-re minden sajátmárkás Tesco-termék csomagolása újrahasznosítható lesz

agrarszektor.hu
A Tesco bejelentette, hogy tovább csökkenti a környezetterhelő csomagolóanyagok használatát. Az áruházlánc 2025-re valamennyi sajátmárkás termékét újrahasznosítható csomagolásba burkolja - áll a cég sajtóközleményében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Tesco világos célokat tűzött ki maga elé a fenntartható csomagolás megteremtésére. Ezzel kapcsolatban három fő területre összpontosít:

  • 2020 végére eltávolítja a nehezen újrahasznosítható anyagokat a sajátmárkás termékeinek csomagolásából.
  • 2025-re 100%-ban újrahasznosíthatóvá vagy újrafelhasználhatóvá teszi a sajátmárkás termékeinek csomagolását.
  • Együttműködést kezdeményez a többi kiskereskedővel, szállítóval, illetve a csomagoló- és a hulladék-feldolgozó ipar szereplőivel a lehető legtöbb műanyag csomagolóanyag újrahasznosításának érdekében.

Az áruházlánc ez irányú közép-európai törekvéseit Matt Simister, a Tesco Európa vezérigazgatója 2019. február 5-én, a prágai Kiskereskedelmi csúcstalálkozón erősítette meg. Az eseményen a vezérigazgató elmondta: 2017/18-ban 30%-kal mérséklik az összes élelmiszer-hulladékot és a csomagolóanyag-hulladék csökkentése is prioritás lesz. A végső cél az, hogy a működésük folyamán ne keletkezzen olyan anyag, ami hulladéklerakóba kerül. A Tesco a vásárlóknak is segíteni kíván abban, hogy csökkentsék az egyszer használatos műanyagtermékek használatát: fenntartható alternatívákat kínál számukra az eldobható műanyagok helyett.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13