Imádják az emberek az új szuperzöldséget - Te kóstoltad már?

agrarszektor.hu
A mexikói uborka semleges íze miatt korábban nem tartozott a kedvelt zöldségek közé, az utóbbi időben azonban egyre több kiváló tulajdonságára derült fény. Ilyen akár az, hogy vitaminokban és rostokban gazdag, kalóriában szegény, és nagyon változatos módokon el lehet készíteni.

Az egymagvú tökkel és a trópusi tüskéstökkel rokon chayote, avagy mexikói uborka mostanában lett felkapott, és habár eddig nem tartozott a kedvenc zöldségek közé túl semleges íze miatt, az utóbbi időben egyre több pozitív tulajdonsága derült ki - írja a ragazze.hu. A nedvességben és vitaminokban gazdag termést változatos módokon lehet elkészíteni, tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, kalóriában viszont szegény, és a kutatások egy sor egészségre gyakorolt pozitív hatását is kimutatták. 

A mexikóui uborka alacsonyan tartja a koleszterinszintet, magas B6 és folsav tartalma támogatja a magzatok egészséges fejlődését. Fogyasztása segít a vérszegénység leküzdésében (sok benne a vas és a B2), és tökéletes fogyókúrás kaja. Az egzotikus növénynek egyébként nem csak a termése fogyasztható, a levelei például segíthetnek a vesekövek és a magas vérnyomás kialakulásának meggátlásában.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?