Mekkora ötlet: ipari létesítmények tetejére telepítenek üvegházakat!

agrarszektor.hu
A kanadai városi növénytermesztéssel foglalkozó Lufa Farms új tető-üvegházat épít Montréalban. A cégnek ez lesz a negyedik ilyen létesítménye, amely nagyobb lesz, mint a másik három üvegháza együttvéve. Az üvegházban padlizsánt és tíznél is több paradicsomfajtát fognak termeszteni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A létesítmény egy ipari épület tetején épül majd, ugyanis a 2009-es alapítású Lufa Farms abban hisz, hogy ott kell növényeket termeszteni, ahol az emberek ténylegesen élnek. A vállalkozás továbbá azt is vallja, hogy az élelmiszertermelésnek fenntarthatónak kell lennie.

A kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia több előadása és kerekasztal-beszélgetése is foglalkozik a mezőgazdasági termelés fenntarthatóságának kérdéseivel. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Minden egyes üvegházunkkal magasabbra emeljük magunknak a lécet a fenntartható tervezés terén. Az új létesítményünk lesz az eddigi leginkább energiahatékony művünk, amelybe az elmúlt tíz év minden tapasztalatát beleépítettük, hogy felelősen termeszthessünk minél több zöldséget a vásárlóinknak, mondta Lauren Rathmell, a Lufa Farms társalapítója és az üvegház igazgatója.

Az üvegház falai dupla vastagságúak lesznek, valamint két energiatakarékos árnyékolórendszer fog gondoskodni a szigetelésről. Az, hogy az üvegházat nem csak ráépítik a tetőre, hanem integrálják az alatta levő épületbe, mindkét létesítmény hőháztartásának jót fog tenni. Az üvegház ezen kívül gyűjteni fogja az esővizet, amit aztán a zártláncú öntözőrendszer és az épületen kívülre telepített komposztáló berendezés fog felhasználni.

Ez a tető-üvegház meg fogja kétszerezni a termelési kapacitásunkat, és így már Montréal lakosságának 2%-át mi láthatjuk el friss, helyi termesztésű zöldségekkel. Ez a beruházás egy hihetetlenül nagy lépés lesz a helyi, fenntartható városi növénytermesztés felé

- jelentette ki Mohamed Hage, a Lufa Farms másik társalapítója és vezérigazgatója. Az építkezés 2019 szeptemberében kezdődött, és ha minden a tervek szerint halad, 2020 márciusában fog befejeződni.

A cikk eredeti nyelven a FoodBev Media oldalán olvasható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 18. 09:58