AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE
Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.
Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.
Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.
A Les Merveilloeufs vállalkozást két biológus, Philippine Soulères és Sheryline Thavisouk alapította, és már a cég nevében is elrejtettek egy tojással kapcsolatos szójátékot, ugyanis a merveilleux csodálatosat jelent, az oeufs pedig tojást, olvasható a Livekindly oldalán. A "csodatojás" receptje még nem végleges, de a fejlesztők egy, az Euronews-nak adott interjúban elárulták, hogy a tojás főleg hüvelyesekből készül majd. Annak érdekében, hogy minél erősebb legyen a hasonlóság a valódi tyúktojás és az ő termékük között, még héjat is terveztek hozzá. Ez jelenleg műanyagból készül, de már felvették a kapcsolatot a szakértőkkel, hogy hogyan lehetne környezetbarátabbá tenni a vegán tojás héját.
A tervek szerint a Les Merveilloeufs tojása tökéletesen helyettesíti majd a hagyományos tojást, vagyis kavarható lesz, süthető és főzhető, de még süteményalapanyagként is meg fogja állni a helyét. A Marveilloeufokat ugyanúgy meg lehet majd enni, mint a tyúktojást, mondta Philippine Soulères és Sheryline Thavisouk. A biológusok hozzátették, hogy a tojásfehérje egyelőre még nem verhető habbá, de ez egy olyan kihívás, amit meg fognak oldani. Tápanyagtartalom szempontjából a vegán tojás kevesebb kalóriát és zsírt fog tartalmazni, mint egy tyúktojás, és a fehérjetartalma is alacsonyabb lesz annál. Ízre viszont nagyon hasonló lesz a hagyományos tyúktojáshoz, bár annál kicsit kénesebb ízű lesz.
A Les Merveilloeuf által létrehozott vegán tojás azonban nincs egyedül. Egy kaliforniai élelmiszer-technológiai márka, a JUST is létrehozott már egy vegán tojásterméket, amely folyékony formában, palackozva kapható. A JUST a saját termékét mungóbabból készíti, de ez éppúgy összekeverhető és megsüthető, mint a Les Merveilloeufs tojása.
Philippine Soulères elmondta, hogy egyre nagyobb a kereslet az állati eredetű termékek vegán alternatívái iránt, egyre inkább fellendülőben van a vegánizmus.
- mondta Philippine Soulères. A két biológus azt reméli, hogy a Les Merveilloeuf tojások 2020 közepére kereskedelmi forgalomba kerülhetnek.