Pofonegyszerű: ezt az ételt otthon sokkal egészségesebbé teheted

Pofonegyszerű: ezt az ételt otthon sokkal egészségesebbé teheted

agrarszektor.hu
Sokat hallunk a gyorséttermek és a húsevés hátrányairól, nem csoda, ha ma már nálunk is megkerülhetetlenek a vega és vegán opciók, amelyekhez az egészségességet társítjuk. Akár húsos, akár vegán a burger, mindenképpen jobb, ha otthon állítjuk össze minőségi szósszal és zöldségekkel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A gyerekek gyakran követelnek egészségtelen ételeket. Olykor-olykor a kedvükre tehetünk, de tartsuk szem előtt, hogy ha már gyorsfagyasztott alapanyagból dolgozunk, legalább az egyéb összetevőkben hozzuk a minőséget.

Alapanyagok 10 burgerre:

Hamburgerzsemle és hamburger

Szósz:
- 0,5 dkg avokádókocka vagy avokádó
- 0,5 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 db lime
- 8 dkg paradicsom
- só, bors

Pirított gombához:
- 250 g barna csiperke
- 5 dkg vöröshagyma
- 1,5 ek (modenai) balzsamecet
- só, bors

Rukkola
Paradicsom szeletelve

  • Elkészítjük az avokádókrémet. Ne készítsük túl intenzívre, mert elnyomja a hamburger ízét. Előkészítjük a paradicsomot, kivágjuk a magját és a húsát apró kockákra vágjuk. A lilahagymát összekockázzuk és lesózzuk, majd a levét kinyomkodjuk. Az előkészített alapanyagokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a lime levét és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ne törjük össze az avokádót teljesen krémesre, hagyjuk darabosra!
  • A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, kevés olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott barna csiperkegombát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a balzsamecetet. Erős lángon pirítjuk, de ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a gombát, hogy megmaradjon a szaftossága.
  • A burgert rostlapon (vagy serpenyőben) oldalanként 2-2 percig süssük, maximum 72 fokos maghőmérsékletig.
  • A hamburgerzsemléket félbevágjuk, megpirítjuk.
  • Utolsó lépésként összeállítjuk a burgert. A buci mindkét felét megkenjük az avokádókrémmel, arra tesszük a paradicsomszeleteket és a burgert, erre halmozzuk a pirított gombát és a rukkolát, majd ráhelyezzük a zsemle tetejét.

Címlapkép: Beyond Meat

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?