Koronavírus: a fogyasztói szokásokkal kapcsolatban indított online kérdőívet a Nébih

Koronavírus: a fogyasztói szokásokkal kapcsolatban indított online kérdőívet a Nébih

agrarszektor.hu
Hogyan változtak élelmiszervásárlási és étkezési szokások a járványügyi helyzet hatására? Milyen élelmiszereket halmoznak fel az emberek? Mit kezdenek a tartalékokkal? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kutatói, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézet, valamint a TÉT Platform szakembereivel közösen.

Az emberiségnek az elmúlt hetekben a legfontosabb feladata az új típusú koronavírus-járvány kezelése volt, amely mindenki életét átalakította. Az események természetesen hatással voltak és vannak arra is, hogy hogyan vásárolnak, hogyan étkeznek és hogyan tartalékolnak az emberek, olvasható a Nébih oldalán.

A Nébih, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézet, valamint a TÉT Platform szakemberei az általuk közösen összeállított online kérdőív segítségével most képet kaphatnak arról, hogy miben változott az emberek élelmiszerekhez fűződő viszonya. A felmérésbe a téma iránt érdeklődők most szabadon bekapcsolódhatnak a Nébih oldalán elérhető felmérés kitöltésével. A kérdőív kitöltése mintegy 10-15 percet vesz igénybe, és anonim módon történik.

A szervezők a tartós otthonlétbe kényszerült lakosok mellett azok tapasztalatait is várják, akiknek életmódját kevésbé, vagy másféleképpen érintette a veszélyhelyzet. A kutatás eredményeit a szakemberek megosztják a nyilvánossággal, így a résztvevők is lemérhetik, hogy a szokásaik hogyan viszonyulnak az országos átlaghoz. A felmérés tapasztalatai fontos segítséget jelentenek az élelmiszerláncban dolgozó szakemberek, a hatósági munkatársak és a kutatók számára a következő időszakra vonatkozó tervek elkészítéséhez.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Fenntarthatóság

Szúnyogvadászokat keresnek a magyar tudósok

A lakosság segítségét kérik a kutatók - pótolhatatlan információt jelentenek az önkéntes észlelések az invazív szúnyogfajok terjedésének tudományos vizsgálatában.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 2. 14:01