Senki ne lepődjön meg: még évekig tarthat az élelmiszerdrágulás Magyarországon

Senki ne lepődjön meg: még évekig tarthat az élelmiszerdrágulás Magyarországon

agrarszektor.hu
Az agrár- illetve élelmiszertermékek régóta nem látott ütemben drágulnak, és a jelek szerint ez a folyamat folytatódni fog az elkövetkező hónapokban is. Az árnövekedés megterheli a fogyasztókat és kivégezheti az agrofood-szektor egyes versenyképtelen szereplőit is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Portfolio heti podcastjában ezúttal a mezőgazdasági árak emelkedéséről és az élelmiszerárak növekedéséről esett szó. Kovács Nóra az Agrárszektor vezető szerkesztője és Braunmüller Lajos a Portfolio szerkesztője azt elemezték Orosz Mártonnal, hogy milyen alapvető okok állnak a régóta nem látott drágulás hátterében, és ennek milyen érezhető kihatásai lehetnek. A beszélgetésből kiderül: a hazai élelmiszergazdaság számos szereplője kerülhet bajba a jelenleg tartósnak bizonyuló drágulás következtében, és csak a fejlesztésekre figyelmet és pénzt fordító, tőkeerős, nagyban gondolkodó szereplők tudják komolyabb veszteségek nélkül átvészelni az előttünk álló hónapokat. A podcastben arról is szó esett, hogy felerősödhet a magyar vásárlók körében eddig is jellemző árérzékenység, az alapvető élelmiszerek árának hatósági maximalizálása ugyanakkor sok kockázattal jár.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03