Senki ne lepődjön meg: még évekig tarthat az élelmiszerdrágulás Magyarországon

Senki ne lepődjön meg: még évekig tarthat az élelmiszerdrágulás Magyarországon

agrarszektor.hu
Az agrár- illetve élelmiszertermékek régóta nem látott ütemben drágulnak, és a jelek szerint ez a folyamat folytatódni fog az elkövetkező hónapokban is. Az árnövekedés megterheli a fogyasztókat és kivégezheti az agrofood-szektor egyes versenyképtelen szereplőit is.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Portfolio heti podcastjában ezúttal a mezőgazdasági árak emelkedéséről és az élelmiszerárak növekedéséről esett szó. Kovács Nóra az Agrárszektor vezető szerkesztője és Braunmüller Lajos a Portfolio szerkesztője azt elemezték Orosz Mártonnal, hogy milyen alapvető okok állnak a régóta nem látott drágulás hátterében, és ennek milyen érezhető kihatásai lehetnek. A beszélgetésből kiderül: a hazai élelmiszergazdaság számos szereplője kerülhet bajba a jelenleg tartósnak bizonyuló drágulás következtében, és csak a fejlesztésekre figyelmet és pénzt fordító, tőkeerős, nagyban gondolkodó szereplők tudják komolyabb veszteségek nélkül átvészelni az előttünk álló hónapokat. A podcastben arról is szó esett, hogy felerősödhet a magyar vásárlók körében eddig is jellemző árérzékenység, az alapvető élelmiszerek árának hatósági maximalizálása ugyanakkor sok kockázattal jár.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?