2023. március 25. szombat Irén, Írisz

Senki ne lepődjön meg: még évekig tarthat az élelmiszerdrágulás Magyarországon

agrarszektor.hu
Az agrár- illetve élelmiszertermékek régóta nem látott ütemben drágulnak, és a jelek szerint ez a folyamat folytatódni fog az elkövetkező hónapokban is. Az árnövekedés megterheli a fogyasztókat és kivégezheti az agrofood-szektor egyes versenyképtelen szereplőit is.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Portfolio heti podcastjában ezúttal a mezőgazdasági árak emelkedéséről és az élelmiszerárak növekedéséről esett szó. Kovács Nóra az Agrárszektor vezető szerkesztője és Braunmüller Lajos a Portfolio szerkesztője azt elemezték Orosz Mártonnal, hogy milyen alapvető okok állnak a régóta nem látott drágulás hátterében, és ennek milyen érezhető kihatásai lehetnek. A beszélgetésből kiderül: a hazai élelmiszergazdaság számos szereplője kerülhet bajba a jelenleg tartósnak bizonyuló drágulás következtében, és csak a fejlesztésekre figyelmet és pénzt fordító, tőkeerős, nagyban gondolkodó szereplők tudják komolyabb veszteségek nélkül átvészelni az előttünk álló hónapokat. A podcastben arról is szó esett, hogy felerősödhet a magyar vásárlók körében eddig is jellemző árérzékenység, az alapvető élelmiszerek árának hatósági maximalizálása ugyanakkor sok kockázattal jár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?