Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és az Alföldi Tej Kft.

agrarszektor.hu
A Debreceni Egyetem élelmiszeripari képzéseinek fejlesztése a célja a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint az Alföldi Tej Kft. szerdán kötött együttműködési megállapodásának. A partnerség révén a DE hallgatói a szakmai gyakorlatok mellett részt vehetnek akár a vállalat termékfejlesztésében is.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Stündl László, a DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja az együttműködés aláírásakor elmondta, hogy a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara folyamatosan törekszik az oktatási és kutatási tevékenységének fejlesztésére, eredményességének növelésére - olvasható az egyetem honlapján. Ezáltal is támogatva a hazai élelmiszeripari szektor fejlődését, a nemzetközi versenyképességének fokozását. Ehhez a munkához azonban szükség van a térség meghatározó gazdasági partnereinek - mint például az Alföldi Tej Kft. - bevonására. A vállalat és a DE MÉK sokrétű kapcsolata évtizedek óta fennáll. A szakmai együttműködés ezt követően azonban az oktatás, a gyakorlati képzés mellett, a kutatás-fejlesztésre, az innovációra és a termékfejlesztésekre is kiterjed - tette hozzá a dékán.

A megállapodás révén az Alföldi Tej Kft. a MÉK meghatározó szakmai gyakorlati bázisává válik az élelmiszeripari szakmák egyetemi alap- és mesterképzésben. Ahogy Hang Csaba, az Alföldi Tej Kft. kereskedelmi igazgatója fogalmazott, az Alföldi Tej Kft. jelentős szerepet tölt be az ország tejtermék-előállításában. A vállalat szakmai és technológiai felkészültségével mintaszerű termelést folytat, amelynek hátterét a modern, a kor követelményeinek megfelelő és folyamatosan fejlesztett infrastrukturális ipari környezet biztosítja. A DE tudásbázisának és a vállalat szakmai tapasztalatának köszönhetően az együttműködésben olyan sikeres kohézió jöhet létre, amely révén a fogyasztók a boltok polcain közösen fejlesztett termékekkel is találkozhatnak - tette hozzá a szakember.

Az együttműködés révén a hallgatók valós élelmiszeripari körülmények között szerezhetnek szakmai gyakorlatot. A tanulmányaik 7. félévében előírt 12 hetes gyakorlatukat tölthetik a vállalatnál, és a megszerzett elméleti tudásukat bővíthetik gyakorlati ismeretekkel. Emellett részt vesznek az Alföldi Tej Kft. termelési és minőségbiztosítási tevékenységében, és aktívan közreműködhetnek a vállalat termékfejlesztési tevékenységében. A megállapodás részeként a MÉK és az Alföldi Tej közös kutatási projekteket is tervez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?