Fontos bejelentést tett a Világbank: ez az egész világ élelmezésére hatással lehet

Fontos bejelentést tett a Világbank: ez az egész világ élelmezésére hatással lehet

MTI
A Világbank 30 milliárd dollárt különít el a globális élelmezésbiztonság megerősítését célzó különböző projektekre - áll a szervezet szerdán kiadott közleményében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A dokumentum szerint ezeket a forrásokat a következő 15 hónapban a mezőgazdasági és szociális szférával, a vízkészletek ésszerű felhasználásával és az öntözéssel kapcsolatos meglévő és új kezdeményezések finanszírozására fordítják. Egyebek között olyan projektekről van szó, amelyek célja "a műtrágya- és élelmiszertermelés támogatása, az élelmiszer-rendszerek megerősítése, a kereskedelmi tevékenység és a háztartások segítése".

A növekvő élelmiszerárak pusztító hatással vannak a legszegényebb és legsebezhetőbb emberekre  

 - mondta David Malpas, a Világbank elnöke. Hangsúlyozta, hogy az ukrajnai háború fényében az országoknak növelniük kell az energia- és műtrágyaellátást, továbbá intézkedéseket hozniuk a mezőgazdaság támogatására.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?