Bármikor beüthet a sóhiány Európában: itt az orosz-ukrán háború nem várt hatása

Bármikor beüthet a sóhiány Európában: itt az orosz-ukrán háború nem várt hatása

agrarszektor.hu
Úgy tűnik, hogy újabb gond ütheti fel a fejét az élelmiszer-termelésben a háború miatt: Ukrajna egyik legnagyobb sóbányája, az Artemszol több mint egy hónapja leállította termelését, aminek következtében sóhiány alakulhat ki az országban.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Viktor Jurin, a vállalat igazgatója egy rádióadásban elmondta, hogy a sóbánya határozatlan időre felfüggesztette a termelést. Az ágyúzás folyamatos, az adminisztrációs épület részben megsemmisült. Közvetlen találatok érték a tárnákat, anyagraktárakat. A gyártási folyamat ellehetetlenült. Nem fogják veszélybe sodorni a dolgozóik életét. Az üzem területéről evakuáltuk a személyzet nagy részét, mindössze néhány irodai dolgozó és mérnök maradt a bányában. Hozzátette azt is, hogy áprilisban leállították a vállalkozást, mert lehetetlenné vált a késztermékek vasúti kivitele - írja a Világgazdaság az UNIAN nevű ukrán hírportál alapján. Ez a leállás viszont fél Európa ellátásra hatással lehet, többek között a magyarországi, lengyelországi, grúziai, moldovai, azerbajdzsáni és romániai fogyasztók is érezni fogják a gyártás leállását. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?