Bármikor beüthet a sóhiány Európában: itt az orosz-ukrán háború nem várt hatása

Bármikor beüthet a sóhiány Európában: itt az orosz-ukrán háború nem várt hatása

agrarszektor.hu
Úgy tűnik, hogy újabb gond ütheti fel a fejét az élelmiszer-termelésben a háború miatt: Ukrajna egyik legnagyobb sóbányája, az Artemszol több mint egy hónapja leállította termelését, aminek következtében sóhiány alakulhat ki az országban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Viktor Jurin, a vállalat igazgatója egy rádióadásban elmondta, hogy a sóbánya határozatlan időre felfüggesztette a termelést. Az ágyúzás folyamatos, az adminisztrációs épület részben megsemmisült. Közvetlen találatok érték a tárnákat, anyagraktárakat. A gyártási folyamat ellehetetlenült. Nem fogják veszélybe sodorni a dolgozóik életét. Az üzem területéről evakuáltuk a személyzet nagy részét, mindössze néhány irodai dolgozó és mérnök maradt a bányában. Hozzátette azt is, hogy áprilisban leállították a vállalkozást, mert lehetetlenné vált a késztermékek vasúti kivitele - írja a Világgazdaság az UNIAN nevű ukrán hírportál alapján. Ez a leállás viszont fél Európa ellátásra hatással lehet, többek között a magyarországi, lengyelországi, grúziai, moldovai, azerbajdzsáni és romániai fogyasztók is érezni fogják a gyártás leállását. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?