Ez fájni fog: az eddigieknél is nagyobb drágulás jöhet az élelmiszerláncokban itthon

Ez fájni fog: az eddigieknél is nagyobb drágulás jöhet az élelmiszerláncokban itthon

agrarszektor.hu
Egyre nagyobb a feszültség a kereskedéseknél, a világpiac mondhatni, beárazta a háború hosszútávú hatásait. A gabonapiacon pedig felrobbantak az árak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége elnöke, Petőházi Tamás az elképesztő gabonaárakról is beszélt: a világpiacon 400 euró az új búza tonnánkénti előjegyzési ára, a kukoricáé 340 euró, a repcéért 800 eurót adnak. A szakember hozzátette, itthon is 100 ezer forint felett vannak a tonnánkénti árak és miután termékpályákról van szó, a drágulás mindenhol érezhető lesz, így az élelmiszerek ára is tovább fog emelkedni a boltokban. Elmondta azt is, hogy minden második kilogramm búza külföldre kerül, de az ország gabonaellátása biztosított - írja a Karc FM. Oroszország és Ukrajna termeli a világ búzatermésének egy nyolcadát, a Fekete-tengeren keresztül szállítanak, de most ez leállt. Észak-Afrikában viszont tovább fokozódhat az éhezés is. 

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 20. 13:28