Ez fájni fog: az eddigieknél is nagyobb drágulás jöhet az élelmiszerláncokban itthon

Ez fájni fog: az eddigieknél is nagyobb drágulás jöhet az élelmiszerláncokban itthon

agrarszektor.hu
Egyre nagyobb a feszültség a kereskedéseknél, a világpiac mondhatni, beárazta a háború hosszútávú hatásait. A gabonapiacon pedig felrobbantak az árak.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége elnöke, Petőházi Tamás az elképesztő gabonaárakról is beszélt: a világpiacon 400 euró az új búza tonnánkénti előjegyzési ára, a kukoricáé 340 euró, a repcéért 800 eurót adnak. A szakember hozzátette, itthon is 100 ezer forint felett vannak a tonnánkénti árak és miután termékpályákról van szó, a drágulás mindenhol érezhető lesz, így az élelmiszerek ára is tovább fog emelkedni a boltokban. Elmondta azt is, hogy minden második kilogramm búza külföldre kerül, de az ország gabonaellátása biztosított - írja a Karc FM. Oroszország és Ukrajna termeli a világ búzatermésének egy nyolcadát, a Fekete-tengeren keresztül szállítanak, de most ez leállt. Észak-Afrikában viszont tovább fokozódhat az éhezés is. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 2. 16:17