Beindult az ukrajnai gabonaszállítás: újabb hajók hagyhatták el a kikötőket

Beindult az ukrajnai gabonaszállítás: újabb hajók hagyhatták el a kikötőket

agrarszektor.hu
Eddig már 450 ezer tonna mezőgazdasági termény hagyta el a Fekete-tengeri kikötőket, Kijev azonban havi 3 millió tonnára szeretné felfuttatni az exportot. A török védelmi minisztérium közleményében az áll, hogy két újabb ukrán gabonaszállítmány hajózott ki az ország Fekete-tengeri kikötőiből. Így már összesen 16-ra gyarapodott az elindult rakományok száma, mióta létrejött az egyezség az ENSZ égisze alatt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A barbadosi zászló alatt hajózó Fulmar S nevű hajó 12 ezer tonna kukoricával, a Marshall-szigeteki felségjelzésű Thoe pedig 3 ezer tonna napraforgómaggal indult el Csornomorszk kikötőjéből török célállomások felé. A török közlemény szerint szombaton egy másik hajó is elindult, ez Törökországból megy Ukrajnába egy újabb gabonaszállítmányért - írja a Világgazdaság. 16 hajó összesen mintegy 450 ezer tonna mezőgazdasági terményt szállított el augusztus eleje óta a kijevi infrastrukturális minisztérium bejelentése szerint. Még július végén Oroszország és Ukrajna Törökország és az ENSZ közvetítésével állapodott meg a fekete-tengeri ukrán gabonaexport újraindításáról. A tárca pedig bízik abban, hogy a tengeri exportot a közeljövőben sikerül havi 3 millió tonnára felfuttatni.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?