Beindult az ukrajnai gabonaszállítás: újabb hajók hagyhatták el a kikötőket

Beindult az ukrajnai gabonaszállítás: újabb hajók hagyhatták el a kikötőket

agrarszektor.hu
Eddig már 450 ezer tonna mezőgazdasági termény hagyta el a Fekete-tengeri kikötőket, Kijev azonban havi 3 millió tonnára szeretné felfuttatni az exportot. A török védelmi minisztérium közleményében az áll, hogy két újabb ukrán gabonaszállítmány hajózott ki az ország Fekete-tengeri kikötőiből. Így már összesen 16-ra gyarapodott az elindult rakományok száma, mióta létrejött az egyezség az ENSZ égisze alatt.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A barbadosi zászló alatt hajózó Fulmar S nevű hajó 12 ezer tonna kukoricával, a Marshall-szigeteki felségjelzésű Thoe pedig 3 ezer tonna napraforgómaggal indult el Csornomorszk kikötőjéből török célállomások felé. A török közlemény szerint szombaton egy másik hajó is elindult, ez Törökországból megy Ukrajnába egy újabb gabonaszállítmányért - írja a Világgazdaság. 16 hajó összesen mintegy 450 ezer tonna mezőgazdasági terményt szállított el augusztus eleje óta a kijevi infrastrukturális minisztérium bejelentése szerint. Még július végén Oroszország és Ukrajna Törökország és az ENSZ közvetítésével állapodott meg a fekete-tengeri ukrán gabonaexport újraindításáról. A tárca pedig bízik abban, hogy a tengeri exportot a közeljövőben sikerül havi 3 millió tonnára felfuttatni.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?