Az oroszok három hónapot adtak az ENSZ-nek a feltételek teljesítésére

Az oroszok három hónapot adtak az ENSZ-nek a feltételek teljesítésére

agrarszektor.hu
Oroszország szerdán közölte, hogy, ha az ENSZ három hónapon belül nem hajtja végre az orosz mezőgazdasági termékek exportjával kapcsolatos feltételeiket, akkor Moszkva nem indítja újra a tárgyalásokat a gabonaegyezményről. Hétfőn érkezett a hír, hogy Oroszország leállítja részvételét a fekete-tengeri gabonamegállapodásban, amely az ukrán export Fekete-tengeren történő átengedését, szállítását biztosította.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Oroszország kijelentette szerdán, hogy ha az Egyesült Nemzetek Szervezetének, vagyis az ENSZ-nek három hónapot adnak arra, hogy végrehajtsák az orosz mezőgazdasági termékek exportjával kapcsolatos feltételeiket. Ha ez nem történik meg, akkor Moszkva nem indítja újra a tárgyalásokat a fekete-tengeri gabonaegyezményről. 

Az ENSZ-nek még három hónapja van arra, hogy konkrét eredményeket mutasson fel. Ha ezek meglesznek, akkor visszatérünk a tágabb kérdéskör megvitatására is

- mondta Maria Zakharova, a külügyminisztérium szóvivője.

Mint ismert, Oroszország hétfőn bejelentette, hogy leállítja részvételét a fekete-tengeri gabonamegállapodásban. A döntést régóta lebegtette a Kreml, de egészen az utóbbi napokig volt remény a megegyezésre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 18. 13:32