Az oroszok három hónapot adtak az ENSZ-nek a feltételek teljesítésére

Az oroszok három hónapot adtak az ENSZ-nek a feltételek teljesítésére

agrarszektor.hu
Oroszország szerdán közölte, hogy, ha az ENSZ három hónapon belül nem hajtja végre az orosz mezőgazdasági termékek exportjával kapcsolatos feltételeiket, akkor Moszkva nem indítja újra a tárgyalásokat a gabonaegyezményről. Hétfőn érkezett a hír, hogy Oroszország leállítja részvételét a fekete-tengeri gabonamegállapodásban, amely az ukrán export Fekete-tengeren történő átengedését, szállítását biztosította.

Oroszország kijelentette szerdán, hogy ha az Egyesült Nemzetek Szervezetének, vagyis az ENSZ-nek három hónapot adnak arra, hogy végrehajtsák az orosz mezőgazdasági termékek exportjával kapcsolatos feltételeiket. Ha ez nem történik meg, akkor Moszkva nem indítja újra a tárgyalásokat a fekete-tengeri gabonaegyezményről. 

Az ENSZ-nek még három hónapja van arra, hogy konkrét eredményeket mutasson fel. Ha ezek meglesznek, akkor visszatérünk a tágabb kérdéskör megvitatására is

- mondta Maria Zakharova, a külügyminisztérium szóvivője.

Mint ismert, Oroszország hétfőn bejelentette, hogy leállítja részvételét a fekete-tengeri gabonamegállapodásban. A döntést régóta lebegtette a Kreml, de egészen az utóbbi napokig volt remény a megegyezésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 6. 06:03