Az oroszok három hónapot adtak az ENSZ-nek a feltételek teljesítésére

Az oroszok három hónapot adtak az ENSZ-nek a feltételek teljesítésére

agrarszektor.hu
Oroszország szerdán közölte, hogy, ha az ENSZ három hónapon belül nem hajtja végre az orosz mezőgazdasági termékek exportjával kapcsolatos feltételeiket, akkor Moszkva nem indítja újra a tárgyalásokat a gabonaegyezményről. Hétfőn érkezett a hír, hogy Oroszország leállítja részvételét a fekete-tengeri gabonamegállapodásban, amely az ukrán export Fekete-tengeren történő átengedését, szállítását biztosította.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Oroszország kijelentette szerdán, hogy ha az Egyesült Nemzetek Szervezetének, vagyis az ENSZ-nek három hónapot adnak arra, hogy végrehajtsák az orosz mezőgazdasági termékek exportjával kapcsolatos feltételeiket. Ha ez nem történik meg, akkor Moszkva nem indítja újra a tárgyalásokat a fekete-tengeri gabonaegyezményről. 

Az ENSZ-nek még három hónapja van arra, hogy konkrét eredményeket mutasson fel. Ha ezek meglesznek, akkor visszatérünk a tágabb kérdéskör megvitatására is

- mondta Maria Zakharova, a külügyminisztérium szóvivője.

Mint ismert, Oroszország hétfőn bejelentette, hogy leállítja részvételét a fekete-tengeri gabonamegállapodásban. A döntést régóta lebegtette a Kreml, de egészen az utóbbi napokig volt remény a megegyezésre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?