Gyorshír: Oroszország felmondja részvételét a gabonamegállapodásban

Gyorshír: Oroszország felmondja részvételét a gabonamegállapodásban

agrarszektor.hu
Oroszország leállítja részvételét a fekete-tengeri gabonamegállapodásban – közölte hétfőn a moszkvai vezetés. A döntést régóta lebegtette a Kreml, de egészen az utóbbi napokig volt remény a megegyezésre.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

– írja az Al Jazeera. Az ENSZ és Törökország közvetítésével létrejött paktum, amely lehetővé tette az ukrán gabona Fekete-tengeren keresztüli exportját, ma járt le, a meghosszabbítására azonban így nincs remény. A Kreml közlése szerint Oroszországnak a gabonaüzlettel kapcsolatos álláspontja nem függ össze a krími hídon történt incidenssel. Mint ismert, hétfőn ukrán támadás érte a krími hidat, az akcióban két ember meghalt.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő újságíróknak elmondta, hogy Moszkva már értesítette Ukrajnát, Törökországot és az ENSZ-t, hogy ellenzi a gabonaegyezmény meghosszabbítását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?