Gyorshír: Oroszország felmondja részvételét a gabonamegállapodásban

Gyorshír: Oroszország felmondja részvételét a gabonamegállapodásban

agrarszektor.hu
Oroszország leállítja részvételét a fekete-tengeri gabonamegállapodásban – közölte hétfőn a moszkvai vezetés. A döntést régóta lebegtette a Kreml, de egészen az utóbbi napokig volt remény a megegyezésre.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

– írja az Al Jazeera. Az ENSZ és Törökország közvetítésével létrejött paktum, amely lehetővé tette az ukrán gabona Fekete-tengeren keresztüli exportját, ma járt le, a meghosszabbítására azonban így nincs remény. A Kreml közlése szerint Oroszországnak a gabonaüzlettel kapcsolatos álláspontja nem függ össze a krími hídon történt incidenssel. Mint ismert, hétfőn ukrán támadás érte a krími hidat, az akcióban két ember meghalt.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő újságíróknak elmondta, hogy Moszkva már értesítette Ukrajnát, Törökországot és az ENSZ-t, hogy ellenzi a gabonaegyezmény meghosszabbítását.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 28. 06:03