Drágul a búza az orosz bejelentés hírére

Drágul a búza az orosz bejelentés hírére

agrarszektor.hu
Rögtön reagált a nemzetközi gabonapiac a hírre, hogy Oroszország felmondja részvételét a fekete-tengeri gabonamegállapodásban. Moszkva a lépéstől magasabb terményárakat remél, láthatóan a piac is ezt árazza, de a további ármozgás még kérdéses.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az eredetileg 2022 júliusában megkötött, az ENSZ közvetítésével létrejött egyezményt már többször meghosszabbították. Először 120 nappal tolták ki a határidőt, de aztán orosz követelésre márciusban és májusban már csak 60 napos határidő volt lehetséges – írja az Infostart.

Az oroszoknak nem kell az egyezmény

Az orosz gabonaexportőrök a megállapodástól függetlenül továbbra is versenyképes áron kívánják ellátni vevőiket gabonával - írta az Orosz Gabonaunió a Telegram-csatornáján a TASZSZ orosz hírügynökség szerint. Megjegyezték, hogy az orosz gabonaexportőrök továbbra is elkötelezettek a globális éhezés elleni küzdelem mellett.

EZ IS ÉRDEKELHET

Arkagyij Zlocsevszkij, az Orosz Gabonaunió elnöke korábban a TASZSZ-nak azt mondta, hogy az orosz gabonapiac érezni fogja a megállapodás felmondásának pozitív hatását.

Az egyezmény felmondása nem probléma Oroszország számára, csak kárt hozott, semmi jót. Az orosz gabonapiac csak hasznot fog húzni a gabonaüzlet felmondásából

- mondta. "A megállapodás végrehajtásának eredményeként ma 10-20 dolláros árengedménnyel kereskedünk, a történelmi csúcs 70 dollár. Ez az a pénz, amit veszítünk" - tette hozzá Zlocsevszkij.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?