Komoly fenyegetés Oroszországtól – ez hatással lesz a gabonapiacra

Komoly fenyegetés Oroszországtól – ez hatással lesz a gabonapiacra

agrarszektor.hu
Ma nulla órától minden ukrán kikötőbe tartó hajót potenciális fegyverszállítmányként fognak kezelni, így tüzet is nyithatnak rájuk – közölte Moszkva szerda este. Az orosz fenyegetés megkérdőjelezi azt az ukrán szándékot, amely szerint Kijev az oroszok részvétele nélkül is folytatná a korábbi gabonaegyezmény gyakorlatát.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

– írja a Reutersre hivatkozva a Portfolio.

Bárki lehet célpont

A Fekete-tengeri kezdeményezés megszüntetése és a tengeri humanitárius folyosó lezárása után 2023. július 20-án, moszkvai idő szerint 00:00 órától minden ukrán kikötőkbe tartó, a fekete-tengeri vizeken lévő hajót katonai rakomány potenciális szállítójának tekintenek - áll a minisztérium által a Telegramon keresztül közzétett közleményben.

Mint ismert, Oroszország hétfőn jelentette be, hogy nem folytatja részvételét a fekete-tengeri gabonaegyezményben. Kijev erre reagálva kedden közölte: az oroszok szerepvállalása nélkül is folytatja a gabonaszállítást, a mostani fenyegetés fényében azonban ez megkérdőjeleződik.

Moszkva célja az elrettentés

Ezeken túlmenően Oroszország a Fekete-tenger délkeleti és északnyugati részén lévő nemzetközi vizek bizonyos területeit átmenetileg nem biztonságosnak nyilvánította a hajózás szempontjából. Konkrét részleteket azonban nem közöltek arról, hogy a tenger mely részei érintettek.

A Kreml már számtalan alkalommal jelezte azt, hogy a különféle Ukrajnába tartó szállítmányokat legitim célpontoknak tekinti, más nemzetek hajóit, repülőit, vagy vasúti szerelvényeit eddig nem merte megtámadni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 18. 13:32