Komoly fenyegetés Oroszországtól – ez hatással lesz a gabonapiacra

Komoly fenyegetés Oroszországtól – ez hatással lesz a gabonapiacra

agrarszektor.hu
Ma nulla órától minden ukrán kikötőbe tartó hajót potenciális fegyverszállítmányként fognak kezelni, így tüzet is nyithatnak rájuk – közölte Moszkva szerda este. Az orosz fenyegetés megkérdőjelezi azt az ukrán szándékot, amely szerint Kijev az oroszok részvétele nélkül is folytatná a korábbi gabonaegyezmény gyakorlatát.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

– írja a Reutersre hivatkozva a Portfolio.

Bárki lehet célpont

A Fekete-tengeri kezdeményezés megszüntetése és a tengeri humanitárius folyosó lezárása után 2023. július 20-án, moszkvai idő szerint 00:00 órától minden ukrán kikötőkbe tartó, a fekete-tengeri vizeken lévő hajót katonai rakomány potenciális szállítójának tekintenek - áll a minisztérium által a Telegramon keresztül közzétett közleményben.

Mint ismert, Oroszország hétfőn jelentette be, hogy nem folytatja részvételét a fekete-tengeri gabonaegyezményben. Kijev erre reagálva kedden közölte: az oroszok szerepvállalása nélkül is folytatja a gabonaszállítást, a mostani fenyegetés fényében azonban ez megkérdőjeleződik.

Moszkva célja az elrettentés

Ezeken túlmenően Oroszország a Fekete-tenger délkeleti és északnyugati részén lévő nemzetközi vizek bizonyos területeit átmenetileg nem biztonságosnak nyilvánította a hajózás szempontjából. Konkrét részleteket azonban nem közöltek arról, hogy a tenger mely részei érintettek.

A Kreml már számtalan alkalommal jelezte azt, hogy a különféle Ukrajnába tartó szállítmányokat legitim célpontoknak tekinti, más nemzetek hajóit, repülőit, vagy vasúti szerelvényeit eddig nem merte megtámadni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?