Lengyel miniszter: Oroszország fegyverként használja a gabonát

Lengyel miniszter: Oroszország fegyverként használja a gabonát

agrarszektor.hu
Éles hangú nyilatkozatban ítélte el Robert Telus lengyel mezőgazdasági miniszter azt, hogy Oroszország tegnap egyoldalúan kilépett a fekete-tengeri gabonaegyezményből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Oroszország fegyverként használja a gabonát

- mondta Robert Telus lengyel mezőgazdasági miniszter a Reutersnek, kommentálva az ENSZ által közvetített, egy évvel ezelőtti megállapodás összeomlását, amely lehetővé tette Ukrajna számára a Fekete-tengeren keresztül történő gabonaexportot.

Mint ismert, Oroszország hétfőn jelentette be, hogy nem folytatja részvételét a gabona világpiacra juttatását mindeddig lehetővé tevő programban. Moszkva lépését számos ország ítélte el, Ukrajna ugyanakkor jelezte, az orosz fél nélkül is folytatja az egyezmény gyakorlatát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02