Fontos kijelentést tett Ferenc pápa a fekete-tengeri gabonaszállításról

Fontos kijelentést tett Ferenc pápa a fekete-tengeri gabonaszállításról

MTI
A háború mindent elpusztít, a gabonát is - hangoztatta Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében, mellyel Oroszországtól a gabonaszállítás helyreállítását szorgalmazta a Fekete-tengeren keresztül.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Ferenc pápa az Úrangyala-imádság utáni beszédében ismét az általa mártírnak nevezett Ukrajnáért imádkozott. Kijelentette, a háború mindent elpusztít, a gabonát is, ami "Isten elleni súlyos sértés, mivel a gabona Isten ajándéka az emberiség éhségének csillapítására".

A katolikus egyházfő hozzátette, a gabona nélkül éhező több millió férfi és nő kiáltása elér egészen a mennyekig. Ferenc pápa azt mondta, az Oroszországi Föderáció hatóságaihoz fordul annak érdekében, hogy álljon helyre a fekete-tengeri kezdeményezés, vagyis a korábbi gabonamegállapodás, és a gabona szállítása biztonságos legyen. Oroszország júliusban nem hosszabbította meg a lejáró megállapodást, amely a fekete-tengeri gabonaszállítmányok biztosítására vonatkozott.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?