Kilenchavi csúcson a búza ára

Kilenchavi csúcson a búza ára

agrarszektor.hu
Az európai búza határidős jegyzései pénteken több mint kilenc hónapja a legmagasabb szintre emelkedtek, mivel egyre nagyobb aggodalomra ad okot a száraz és hideg időjárás okozta lehetséges terméskiesés a legnagyobb búzaexportőr Oroszországban – írja a Reutersre hivatkozva a Brecorder.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Fagy és szárazság

Miután az orosz hatóságok csütörtökön közölték, hogy néhány, ebben a hónapban fagyok által sújtott gabonaövezetben újravetik a termést, az éjszakai újabb fagyokról szóló jelentések tovább növelték az orosz búzát ért károk miatti aggodalmakat.

A Sovecon 3,4 millió tonnával, 89,6 millió tonnára csökkentette Oroszország 2024-es búzatermésére vonatkozó előrejelzését, ami már a tavalyi 92,8 millió tonna alatt van - közölte a tanácsadó cég pénteken.

A csökkent kínálat mellett is a legnagyobb exportőr

Az Euronext ülésszakának vége felé közzétett, széles körben figyelemmel kísért világtermés-előrejelzésében az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) szintén alacsonyabb orosz búzatermést prognosztizált 2024/25-ben, bár az ország továbbra is messze a világ legnagyobb exportőre marad.

Franciaországban az ország fő búzatermésének állapota a múlt héten kissé javult, de még mindig a leggyengébb volt az elmúlt négy évben, derült ki a FranceAgriMer mezőgazdasági hivatal adataiból. A kukorica vetése jóval elmaradt az elmúlt évek átlagos ütemétől. A kereskedők arra várnak, hogy az idei év eddigi nedves időjárása után a héten várható meleg időjárás fellendíti-e a szántóföldi munkákat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?