Még Putyin szövetségese is az ukrán gabonában bízik

Még Putyin szövetségese is az ukrán gabonában bízik

agrarszektor.hu
Nemzetközi pályázatot írt ki legfeljebb 180 ezer tonna takarmánykukorica vásárlására az iráni állami takarmányimportőr, a SLAL, és a lehetséges gabonaforrások között többek között Ukrajna is szerepel. Ez azt jelzi, hogy a biztonságos fekete-tengeri ukrán gabonaexportot lehetővé tevő megállapodás hétfői felmondása ellenére továbbra is keresik az Ukrajnából származó kukoricára vonatkozó ajánlatokat a nemzetközi piacokon.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az iráni állami takarmányimportőr, a SLAL nemrégiben nemzetközi pályázatot írt ki legfeljebb 180 000 tonna takarmánykukorica vásárlására, az árajánlatok benyújtásának határideje július 19. A pályázathoz a kukorica többféle forrásból beszerezhető, többek között Brazíliából, Európából, a fekete-tengeri térségből, Oroszországból vagy Ukrajnából. A szállításra várhatóan augusztusban és szeptemberben kerül sor - írja a Reuters-re hivatkozva a Portfolio. Ez azt jelzi, hogy a biztonságos fekete-tengeri ukrán gabonaexportot lehetővé tevő megállapodás hétfői felmondása ellenére továbbra is keresik az Ukrajnából származó kukoricára vonatkozó ajánlatokat a nemzetközi piacokon.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Stop stressz! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?