Itt az újabb áremelés: elképesztően drágul ez az élelmiszer a magyar boltokban

Itt az újabb áremelés: elképesztően drágul ez az élelmiszer a magyar boltokban

agrarszektor.hu
Az Európai Unión belül Magyarországon drágult meg a legdurvábban a kenyér egy év alatt, 2021 és 2022 augusztusa között 65,5 százalékkal nőtt meg az ára hazánkban. Az EU-s átlagdrágulás egyébként a kenyér terén 18 százalékos volt ebben az időszakban, ami sokkoló a mi közel 70 százalékos áremelkedésünkhöz képest. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Eurostat adatai szerint Magyarországon drágultak meg a legjobban az élelmiszerek egy év alatt, 2021 és 2022 augusztusa között 34 százalékos volt az áremelkedés hazánkban - írja a Pénzcentrum. Ennek a nagyon durva drágulásnak az egyik oka a kenyér árának elképesztő emelkedése, Magyarországon ugyanis 65,5 százalékkal nőtt meg az ára a vizsgált időszakban. Ez azt jelenti, hogy egész Európában sehol sem drágul úgy a kenyér, mint hazánkban. Ez gyakorlatilag a kétszerese annak a drágulásnak, amit a másik legnagyobb dráguló Litvánia mondhat magának a maga 33,3 százalékos drágulásával. De az is sokat mondó, hogy míg az EU-s átlagdrágulás a kenyér terén 18 százalékos volt, a miénk már inkább a 70 százalék felé közelít.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?