Itt az újabb áremelés: elképesztően drágul ez az élelmiszer a magyar boltokban

agrarszektor.hu
Az Európai Unión belül Magyarországon drágult meg a legdurvábban a kenyér egy év alatt, 2021 és 2022 augusztusa között 65,5 százalékkal nőtt meg az ára hazánkban. Az EU-s átlagdrágulás egyébként a kenyér terén 18 százalékos volt ebben az időszakban, ami sokkoló a mi közel 70 százalékos áremelkedésünkhöz képest. 

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Az Eurostat adatai szerint Magyarországon drágultak meg a legjobban az élelmiszerek egy év alatt, 2021 és 2022 augusztusa között 34 százalékos volt az áremelkedés hazánkban - írja a Pénzcentrum. Ennek a nagyon durva drágulásnak az egyik oka a kenyér árának elképesztő emelkedése, Magyarországon ugyanis 65,5 százalékkal nőtt meg az ára a vizsgált időszakban. Ez azt jelenti, hogy egész Európában sehol sem drágul úgy a kenyér, mint hazánkban. Ez gyakorlatilag a kétszerese annak a drágulásnak, amit a másik legnagyobb dráguló Litvánia mondhat magának a maga 33,3 százalékos drágulásával. De az is sokat mondó, hogy míg az EU-s átlagdrágulás a kenyér terén 18 százalékos volt, a miénk már inkább a 70 százalék felé közelít.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?