Fontos hírt közöltek ezekről a zöldségekről, gyümölcsökről: ez sokakat érinthet

Fontos hírt közöltek ezekről a zöldségekről, gyümölcsökről: ez sokakat érinthet

agrarszektor.hu
Hatályba lépett a Bizottság 2022/1863 végrehajtási rendelete a Bizottság 2017/892 végrehajtási rendeletének az ingyenes szétosztásra szánt gyümölcs- és zöldségfélék forgalomból való kivonása tekintetében történő módosításáról. Az október 5-i keltezésű módosítás értelmében a forgalomból kivont, ingyenes szétosztásra szánt zöldségek és gyümölcsök válogatási és csomagolási költségei továbbra is támogathatók az operatív programok keretében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ez alól kivétel, tehát nem támogatható, ha a zöldségek és gyümölcsök ingyenes szétosztására a feldolgozás után kerül sor. A 25 kilogrammnál kisebb csomagok esetében ezek a költségek nem haladhatják meg a 2017/892 rendelet V. mellékletében meghatározott összegeket. Ennek megfelelően a rendeletben meghatározott válogatási és csomagolási költségeket nem átalánynak, hanem maximális, nem túlléphető összegnek kell tekinteni. Az ingyenes szétosztás céljából a piacról a 2022-es termelési évben gyümölcs- és zöldségféléket kivonó termelői szervezetekkel szembeni egyenlő bánásmód érdekében az új számítási módszernek a teljes betakarítási időszakra ki kell terjednie. Mivel az őszibarack és a nektarin betakarítása minden év áprilisától kezdődik, ezt a rendeletet 2022. április 1-jétől indokolt alkalmazni - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?