Fontos hírt közöltek ezekről a zöldségekről, gyümölcsökről: ez sokakat érinthet

Fontos hírt közöltek ezekről a zöldségekről, gyümölcsökről: ez sokakat érinthet

agrarszektor.hu
Hatályba lépett a Bizottság 2022/1863 végrehajtási rendelete a Bizottság 2017/892 végrehajtási rendeletének az ingyenes szétosztásra szánt gyümölcs- és zöldségfélék forgalomból való kivonása tekintetében történő módosításáról. Az október 5-i keltezésű módosítás értelmében a forgalomból kivont, ingyenes szétosztásra szánt zöldségek és gyümölcsök válogatási és csomagolási költségei továbbra is támogathatók az operatív programok keretében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ez alól kivétel, tehát nem támogatható, ha a zöldségek és gyümölcsök ingyenes szétosztására a feldolgozás után kerül sor. A 25 kilogrammnál kisebb csomagok esetében ezek a költségek nem haladhatják meg a 2017/892 rendelet V. mellékletében meghatározott összegeket. Ennek megfelelően a rendeletben meghatározott válogatási és csomagolási költségeket nem átalánynak, hanem maximális, nem túlléphető összegnek kell tekinteni. Az ingyenes szétosztás céljából a piacról a 2022-es termelési évben gyümölcs- és zöldségféléket kivonó termelői szervezetekkel szembeni egyenlő bánásmód érdekében az új számítási módszernek a teljes betakarítási időszakra ki kell terjednie. Mivel az őszibarack és a nektarin betakarítása minden év áprilisától kezdődik, ezt a rendeletet 2022. április 1-jétől indokolt alkalmazni - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?