Fontos hírt közöltek ezekről a zöldségekről, gyümölcsökről: ez sokakat érinthet

Fontos hírt közöltek ezekről a zöldségekről, gyümölcsökről: ez sokakat érinthet

agrarszektor.hu
Hatályba lépett a Bizottság 2022/1863 végrehajtási rendelete a Bizottság 2017/892 végrehajtási rendeletének az ingyenes szétosztásra szánt gyümölcs- és zöldségfélék forgalomból való kivonása tekintetében történő módosításáról. Az október 5-i keltezésű módosítás értelmében a forgalomból kivont, ingyenes szétosztásra szánt zöldségek és gyümölcsök válogatási és csomagolási költségei továbbra is támogathatók az operatív programok keretében.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Ez alól kivétel, tehát nem támogatható, ha a zöldségek és gyümölcsök ingyenes szétosztására a feldolgozás után kerül sor. A 25 kilogrammnál kisebb csomagok esetében ezek a költségek nem haladhatják meg a 2017/892 rendelet V. mellékletében meghatározott összegeket. Ennek megfelelően a rendeletben meghatározott válogatási és csomagolási költségeket nem átalánynak, hanem maximális, nem túlléphető összegnek kell tekinteni. Az ingyenes szétosztás céljából a piacról a 2022-es termelési évben gyümölcs- és zöldségféléket kivonó termelői szervezetekkel szembeni egyenlő bánásmód érdekében az új számítási módszernek a teljes betakarítási időszakra ki kell terjednie. Mivel az őszibarack és a nektarin betakarítása minden év áprilisától kezdődik, ezt a rendeletet 2022. április 1-jétől indokolt alkalmazni - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?