Brutális drágulás Magyaroszágon: a sertészsír is lassan luxusnak számít itthon

agrarszektor.hu
Lassan luxusnak fog számítani a zsíros kenyér is, hiszen Magyarországon ez az étel drágult meg a legjobban a KSH friss adatai szerint. Egy év leforgása alatt a disznózsír több mint kétszeresére emelkedett.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Raskó György agrárközgazdász szerint a szegényebbek lényegesen nagyobbnak érzékelik az inflációt, mint a tehetősebbek. A szakértő azt is mondta: az árstop miatti veszteségeit hárítja a fogyasztókra a sertéságazat. A múlt hónapban több mint 1000 forint volt fél kiló sertészsír a KSH adatai szerint - derült ki az RTL Híradóból.  Egy év alatt 115%-kal ugrott meg a zsír ára, míg a fehér kenyéré 100%-kal. Raskó György úgy véli, hogy az ársapkás sertéscombon "összeszedett" veszteségeket más termékekre terhelik rá, ami komoly árnövelő hatással bír - így történt ez a zsír esetében is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?