Drágább lehet a csoki: csúnyán elszállt a kakaó ára

Drágább lehet a csoki: csúnyán elszállt a kakaó ára

agrarszektor.hu
Jelentősen emelkedett egy év alatt a kakaó világpiaci ára, elsősorban a nyugat-afrikai termelési feltételek romlását előrevetítő várakozások miatt. A most kezdődő betakarítás eredményein sok múlik, a szakértők szerint ugyanakkor jelentős hiány alakulhat ki a piacon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

– írja a Portfolio a Bloombergre hivatkozva.

Az édesipar áremelésre figyelmeztet

Az olyan vezető csokoládégyártók, mint a Hershey és a Lindt & Spruengli, már figyelmeztettek a lehetséges további áremelésekre, és vannak arra utaló jelek, hogy a drágább áruk visszafogják a keresletet Európától Ázsiáig.

A New York-i kakaó határidős jegyzése szeptember közepén 12 éves csúcsot ért el, és egy hajszálnyira megközelítette az 1979-ben látott árat, köszönhetően a túl sok esőnek, és a kártevőknek, amelyek Nyugat-Afrikában sújtották a termést.

A Rabobank és a Marex elemzői a nyugat-afrikai termelés csökkenésére számítanak a 2023-24-es szezonban. A Marex előrejelzése szerint a globális hiány 279 ezer tonna lesz, ami több, mint az előző két hiány együttvéve.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?