Elképesztő: ki nem találnád, mit termesztenek már az élelmes osztrák gazdák

Elképesztő: ki nem találnád, mit termesztenek már az élelmes osztrák gazdák

agrarszektor.hu
Egyre több gazda hagy fel a szőlő- és a kukoricatermesztéssel Alsó-Ausztriában. Helyette inkább olyan egzotikus dolgokba vágnak bele, mint például a kurkuma vagy a vaszabi, vagyis a japán vízitorma termesztése. A szomszédban ráadásul már kezdenek megjelenni a garnélarák-nevelő gazdaságok is.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Veszélybe kerülhet a bortermesztés Alsó-Ausztriában, nem beszélve a kukoricatermesztésről. Egyre több helyi gazda hagy fel a szőlőkultúrával, vagy éppen a kukorica termesztésével. Ezek helyett inkább földimogyorót ültetnek, vagy olyan egzotikus dolgokat, mint például a kurkuma, a sáfrány, a gyömbér vagy épp a vaszabi - olvasható az Index oldalán.

Emellett pedig, bármennyire is furcsán hangzik, de Ausztriában néhány éve már megjelentek az első garnélarák-nevelő gazdaságok. A változás hátterében - nem meglepő módon - az éghajlatváltozás van, a régió átalakuló klímája ugyanis már azt is lehetővé teszi, hogy a hegyekben ne csupán a muflon és az egyéb agancsos vad legyen érték, hanem a vízben tenyésztett rák is. A változás alighanem megfordíthatatlan, és ha a gazdák nem alkalmazkodnak, elveszíthetik a gazdaságukat, üzemüket vagy vállalkozásukat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?