Beindul a biznisz? Végre igen mondott Szerbia nagy kérésre Kína

Beindul a biznisz? Végre igen mondott Szerbia nagy kérésre Kína

agrarszektor.hu
Jövőre már érkezhet Kínába a szerb alma. Hat évnyi tárgyalássorozatot követően kapott engedélyt a Kínai Vámügyi Főigazgatóságtól a gyümölcs exportja.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Hat évnyi tárgyalás után Szerbia és Kína nemrégiben aláírta a szerbiai almára vonatkozó növény-egészségügyi követelményekről szóló jegyzőkönyvet, majd október 26-án a Kínai Vámügyi Főigazgatóság a honlapján bejelentette, hogy a meghatározott növény-egészségügyi követelményeknek megfelelő, frisspiaci fogyasztásra szánt szerb alma behozatala engedélyezett - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Szerbia az utóbbi évtizedben körülbelül évi 500 ezer tonna almát termelt, amelyből átlagosan 190 ezer tonna került exportra. Egy évtizeddel ezelőtt a szerbiai almatermesztők még elsősorban azokat a fajtákat termesztették, amelyekre az orosz piacon volt kereslet. Ahogy azonban Szerbia más európai, közel-keleti és távol-keleti piacokat kezdett kiépíteni, a termelők olyan fajtákra váltottak, amelyek jobban megfelelnek a nemzetközi piacok követelményeinek. Az első szerb almaszállítmány várhatóan 2024 augusztusában indul Kínába.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?