Nagy változás jön az élelmiszerboltokban itthon: ez vár a magyarokra januártól

Nagy változás jön az élelmiszerboltokban itthon: ez vár a magyarokra januártól

MTI
Az ételallergiások által leggyakrabban fogyasztott laktóz- és gluténmentes termékek és a marhahús is bekerül az Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online Árfigyelő rendszerbe - közölte a szervezet. A közlemény szerint a bővüléssel január közepétől már 78 termékkategóriában - ami napi szinten több mint 1300 élelmiszerterméket jelent - hasonlíthatják össze az árakat a vásárlók.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kifejtették: Magyarországon több mint 3 millióan élnek valamilyen élelmiszer-intoleranciával vagy élelmiszer-allergiával, nekik hamarosan célzottan is segít a www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető online Árfigyelő. A Magyar Közlöny december 29-i számában megjelent a gazdaságfejlesztési miniszter rendelete, amelynek értelmében a kihirdetést követő 15. napon újabb 16 termékkategóriával bővül a nemzeti versenyhatóság által működtetett rendszer.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint az élelmiszerek árának emelkedése 2023 novemberében 7,1 százalék volt, ami gazdaságtörténeti szempontból is rendkívül dinamikus csökkenést jelez a 2022 decemberében mért 44,8 százalékos adathoz képest - tették hozzá. Azzal együtt, hogy az Árfigyelőben megfigyelt termékkategóriák több mint 80 százalékában csökkentek az árak a július 1-jei indulás óta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?