Nagy bejelentést tett Kína: ez az egész európai sertéságazatra hatással lehet

Nagy bejelentést tett Kína: ez az egész európai sertéságazatra hatással lehet

agrarszektor.hu
A kínai vámhatóság a napokban feloldotta a Belgiumból származó sertés- és sertéshústermékekre vonatkozó ötéves tilalmat. A lépés bevezetésre az afrikai sertéspestis 2018-as belgiumi kitörése miatt került sor. A bejelentés egybeesett Alexander De Croo belga miniszterelnök és Hszi Csin-ping kínai elnök pénteki pekingi találkozójával.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2024. január 12-én a kínai vámhatóság feloldotta a Belgiumból származó sertés- és sertéshústermékekre vonatkozó ötéves tilalmat, amelyet még a 2018-as afrikai sertéspestis-kitörés miatt vezettek be - írta meg a Reuters. A Kínába exportált belga sertés- és sertéshústermékeknek ugyanakkor továbbra is meg kell felelniük a jogszabályban előírt ellenőrzési és karanténkövetelményeknek - közölte közös közleményében a vámügyi főigazgatóság és a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium.

Kína, a világ legnagyobb sertéstenyésztő országa azt közölte, hogy a döntés egy kockázatelemzés eredményén alapul. Az ázsiai nagyhatalom ugyanacsak a múlt héten megtiltotta a sertés, sertéstermékek és vaddisznók behozatalát Bangladesből, miután az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) a betegség kitörését jelentette az ország nagy kikötővárosában, Chittagongban.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?