Meglepő hírek érkeztek a francia borokról: ezt sokan nem gondolták volna

Meglepő hírek érkeztek a francia borokról: ezt sokan nem gondolták volna

MTI
Visszaesett a francia borok és szeszes italok exportja tavaly az egy évvel korábbi rekordszintről, mivel az infláció csökkentette a fogyasztói keresletet, míg a jövedelmező amerikai piacon a forgalmazók inkább készleteiket söpörték ki - közölte a francia borok és szeszes italok exportőreinek szövetsége (FEVS).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Franciaország tavaly 16,2 milliárd euró értékben exportált bort és szeszes italokat, ami 5,9 százalékkal elmarad a 2022. évi rekordértéktől, de így is a második legjobb évnek számított. A francia szeszes italok kivitele 12 százalékkal, 4,8 milliárd euróra, a borok exportja pedig 3 százalékkal, 11,3 milliárd euróra süllyedt. A mennyiséget tekintve a francia kivitel nagyobb mértékben, 10,4 százalékkal esett vissza tavaly, ezen belül a szeszes italoké 13 százalékkal, a boroké pedig 9,4 százalékkal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?