Élelmiszeripar: az őszinteség oszlathatja el a vásárlók kételyeit

Élelmiszeripar: az őszinteség oszlathatja el a vásárlók kételyeit

agrarszektor.hu
A fogyasztók egyre kritikusabbá váltak az élelmiszer- és italiparban alkalmazott feldolgozási eljárásokkal szemben, és egyre jobban tisztában vannak az összetevőkkel, a tápértékkel és az előállítási módszerekkel. Az MSN cikke szerint a kiterjedt és őszinte kommunikáció eloszlathatja a vásárlók kételyeit.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy Mintel-jelentés szerint a médiamegjelenések, a szabályozások és a NOVA és a Siga minősítéssel ellátott címkék egyre elterjedtebbé válnak az óvatos vásárlók körében, mivel az ultrafeldolgozott élelmiszerek (UPF) egyre jobban megkérdőjeleződnek. Többeket ösztönöznek arra, hogy figyeljék és vegyék figyelembe az élelmiszerek és italok feldolgozottsági szintjét.

Ez a felfogás az élelmiszeripar minden szegmensét érinti. Az 50 és 65 év közötti kínai felnőttek 79%-a egyetért azzal, hogy a kevésbé feldolgozott élelmiszerek fogyasztása hatékony lépés az egészségük javítása érdekében, az amerikai felnőttek 34%-a pedig a magasan feldolgozott élelmiszereket aggasztónak találják az áruk és a mesterséges ízük miatt is.

Közérthető módon

Egy érthető nyelvezet és keretrendszer szükséges ahhoz, hogy ne csak a magas szinten feldolgozott élelmiszereket népszerűsítsük, hanem a konkrét táplálkozási előnyeiket is tisztázzuk - írja a cikk. Az olyan termékek, mint a fagyasztott termékek, a friss pékáruk és a természetes konzervlevesek olyan előnyöket tartogatnak, mint a fokozott tápérték, a megnövelt eltarthatósági idő és a kisebb környezeti hatás, ezeket az információkat pedig promóciós célokkal is feltüntethetik a gyártók a csomagoláson.

A túlzottan feldolgozott termékek esetében viszont a vállalkozásoknak hatékonyabb csomagolás előtti címkézésre van szükségük a magas zsír-, cukor- és sótartalmú (HFSS) termékek, például a sós rágcsálnivalók, kekszek és édességek esetében, mivel a tápértékre vonatkozó feliratok nem elegendőek az átlagos fogyasztók tájékoztatására.

Egészséges opciók is vannak

Ez kulcsfontosságú a tömegesebb egészségtudatos piac számára: a thaiföldi fogyasztók 47%-a, a kanadaiak 32%-a és az írek 33%-a tartja fontosnak a szokásos élelmiszervásárlás során azokat a termékeket, amelyek növelik a gyümölcs- és zöldségbevitelt. Az amerikai gyümölcs- és zöldségvásárlók mintegy 47%-a úgy látja, hogy a feldolgozott termékek, például a gyümölcskelyhek és a paradicsomkonzervek jó alternatívát jelentenek a friss termékek helyett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?