2020. július 7. kedd Apollónia

Hírek - Élelmiszer

2025-re minden sajátmárkás Tesco-termék csomagolása újrahasznosítható lesz

A Tesco bejelentette, hogy tovább csökkenti a környezetterhelő csomagolóanyagok használatát. Az áruházlánc 2025-re valamennyi sajátmárkás termékét újrahasznosítható csomagolásba burkolja - áll a cég sajtóközleményében.
 
 

A Tesco világos célokat tűzött ki maga elé a fenntartható csomagolás megteremtésére. Ezzel kapcsolatban három fő területre összpontosít:

 • 2020 végére eltávolítja a nehezen újrahasznosítható anyagokat a sajátmárkás termékeinek csomagolásából.
 • 2025-re 100%-ban újrahasznosíthatóvá vagy újrafelhasználhatóvá teszi a sajátmárkás termékeinek csomagolását.
 • Együttműködést kezdeményez a többi kiskereskedővel, szállítóval, illetve a csomagoló- és a hulladék-feldolgozó ipar szereplőivel a lehető legtöbb műanyag csomagolóanyag újrahasznosításának érdekében.

Az áruházlánc ez irányú közép-európai törekvéseit Matt Simister, a Tesco Európa vezérigazgatója 2019. február 5-én, a prágai Kiskereskedelmi csúcstalálkozón erősítette meg. Az eseményen a vezérigazgató elmondta: 2017/18-ban 30%-kal mérséklik az összes élelmiszer-hulladékot és a csomagolóanyag-hulladék csökkentése is prioritás lesz. A végső cél az, hogy a működésük folyamán ne keletkezzen olyan anyag, ami hulladéklerakóba kerül. A Tesco a vásárlóknak is segíteni kíván abban, hogy csökkentsék az egyszer használatos műanyagtermékek használatát: fenntartható alternatívákat kínál számukra az eldobható műanyagok helyett.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu