2020. április 3. péntek Buda, Richárd

Hírek - Élelmiszer

A „Biodiverzitás Fővárosa 2011” cím nyertese: Szentes

A „Biodiverzitás Fővárosa 2011” címért indított megmérettetés díjkiosztó ünnepségén Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára kiemelte, hogy a természeti értékek megőrzésének fontosságát egyre többen felismerik, és ez nagy öröm a szaktárca számára is. A díjra azok a települések pályázhattak, akik a legtöbbet tették a biológiai sokféleség (biodiverzitás) megőrzéséért, és ez idén Szentes volt.
 
 

Ángyán kihangsúlyozta, az ökológiai egyensúly megtartásában fontos szerepe van a családoknak, településeknek, nemzeteknek, akiknek aktívan együtt kell működniük. 

A versenyt az Unió környezetvédelmi és területfejlesztési szervezetei idén másodszorra hirdették meg Magyarországon kívül Franciaországban, Németországban, Szlovákiában és Spanyolországban. A hazai versenyt a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. szervezte és bonyolította le. 50 település nevezett négy kategóriában, a győztes pedig Szentes városa lett. Természetvédelmi különdíjat nyert Budaörs, a 30 ezer lakos feletti települések közül az első díjat Kaposvár, a 10 ezer lakos feletti települések közül Szentes, a 2 ezer lakos feletti települések közül Mórahalom, a 2 ezer lakos alatti településeknél pedig Kunsziget érdemelte ki.

A díjazás kritériuma volt a öld közbeszerzés, a környezettudatos nevelés és tájékoztatás, a zöld civil szervezetek támogatása, a természet közeli gazdálkodási formák szorgalmazása. A Biodiverzitás Fővárosa 2011 címet elnyert Szentes meghívást kapott a brüsszeli nemzetközi biodiverzitás konferenciára is, valamint reklámlehetőséggel is élhet - számol be az Agromonitor.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu