2022. május 18. szerda Erik, Alexandra

Hírek - Élelmiszer

Csányi Sándor új céggel bővíti a Bonafarm Csoportot

A tulajdonában lévő Bonafarm Csoportba integrálja Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató a pápai Agroprodukt Zrt.-t, amely a közelmúltban került az üzletember érdekkörébe. Részben átalakult a Bonafarm Csoport eddigi szerkezet is, mivel egy cég új néven bővítette, egy pedig szünetelteti tevékenységeit. Az Agroprodukt integrálásával a csoport cégeinek száma ismét tizenegyre nőhet.
 
 

Az Agroprodukt már a Bonafarm Csoport részét képezi, és tényleges gyakorlati integrációja most van folyamatban - tájékoztatta az agrárszektor.hu-t a Bonafarm. Mint ismert, Csányi Sándor magánszemélyektől vásárolta meg a közelmúltban az Agroproduktot, amely több mint 10 ezer hektárt művel és állattenyésztéssel is foglalkozik.

A pápai társaság integrálásával a Bonfarm Csoport aktív cégeinek száma ismét tizenegyre bővül. Most a szegedi BonOffice Kft., a Pick Szeged Zrt., a szintén szegedi Sole-Mizo Zrt., a B-Bábolna Takarmány Kft., a Bóly Zrt., a Dalmand Zrt., az ácsi Fiorács Kft., a Bólyi Agrokémia Zrt., a villányi Csányi Pincészet Zrt. és a budapesti Bonafarm Zrt. tartozik az agrárcsoportosuláshoz.

A BonOffice régi-új vállalatként szerepel a csoportban, mert a korábban is Bonafarmhoz tartozó Humán Komplex Kft. átnevezésével jött létre. A Humán Komplex 2017 elejéig csak bérszámfejtést végzett, míg most teljes adminisztrációs tevékenységet szolgáltat. A cég hatásköre így magában foglalja a dokumentumkezelési, a számviteli, a pénzügyi és az adótanácsadói tevékenységeket is. A társaság nevének megváltoztatásával e módosításokat „követték le” - tette hozzá a Bonafarm.

Korábban a Bonafarm Csoport részét képezte a Pick Szállítási Kft is, amely azonban most nincs a csoport aktív vállalatai között. E cég azonban – közölte a Bonafarm - továbbra is létezik, de most tevékenységeit szünetelteti.

Mint ismert, Csányi Sándor érdekeltségei közé tartozik a legnagyobb hazai agrárintegrátor szervezetként működő nádudvari KITE Zrt. is, és idén az üzletember tulajdonába került a mohácsi MCS Vágóhíd Zrt. is. E cégek Bonafarm Csoportba integrálása azonban nincs napirenden a vállalatcsoport tájékoztatása szerint.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!