Drágábbak lesznek a hajózási hatósági díjak

agrarszektor.hu
A nemzeti fejlesztési miniszter június 25-i hatállyal módosította a hajózási hatósági díjakat, a legtöbb ilyen díj emelkedett - számol be az MTI a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent rendelet alapján.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kedvtelésből üzemeltetett kishajó, illetve motoros vízi sporteszköz lajstromozási díja a jövőben 31 ezer forint lesz. Eddig a kishajóra és a vízi sporteszközre külön-külön nevesítve a tarifa 16.772 forint volt. Ugyanennyibe került a kompok lajstromozása is, ez viszont 5 ezer forintra csökken.

Az ideiglenes lajstromozás díja a végleges díj fele volt eddig. Mostantól ennek is fix összege lesz, 33 ezer forintba kerül majd.

A lajstromba bejegyzett minden egyes jogért - például, ha zálogjog kerül a hajóra - eddig szintén 16.772 forintot kellett fizetni.

Az új szabályok szerint a hajó kategóriája határozza meg a díjat: tengeri hajónál 128 ezer, míg a kedvtelésből tartottnál 31 ezer forintba kerül egy jog bejegyzése.

A hajózási képesítő vizsgák díjai is emelkednek. Most még a teszt 564 forint, az írásbeli (vagy a szóbeli) vizsga 1.118 forint, a gyakorlati vizsga pedig 3.344 forintba kerül.

Az új tarifák szerint a teszt 7 ezer forintba, írásbeli vagy szóbeli vizsga 8 ezer forintba, a gyakorlat 18 ezer forintba kerül majd. A vizsga kiegészült még a 6 ezer forintba kerülő számítógépes vizsgával és a 15 ezer forintos esettanulmánnyal.

Az új díjakat a rendelet hatálybalépése után indított eljárásokban kell alkalmazni.

 

forrás: MTI/Szegedma.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?