2020. december 1. kedd Elza

Hírek - Élelmiszer

Egyre szorosabban kötődünk a németekhez

Mintegy 1,3 milliárd euróra nőtt tavaly a Németországba irányuló magyar agrárgazdasági kivitel. Így továbbra is Németország a hazai agrárium legfontosabb exportpiaca. Az idén a berlini Zöld Héten (Grüne Woche) Magyarország lesz az esemény díszvendége.
 
 

Százmillió euróval, 1,3 milliárd euróra nőtt tavaly a Németországba irányuló agrárkivitel – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Így Németország a legnagyobb külföldi felvevőpiaca a magyar mezőgazdasági cikkeknek és élelmiszereknek. A legfontosabb exportcikkek a baromfihús, a zöldség, a kolbászok, szalámik, a GMO-mentes méz, valamint a bor és pálinka.

A miniszter bejelentése szerint az idén Magyarország a berlini Zöld Hét partnerországa, díszvendége lesz. Daróczi László, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója elmondta: az idei kiállításon - amelyet január 20-29 között rendeznek meg - egy teljes kiállítási csarnokban - több mint 1600 négyzetméteren mutatkozhatnak be a magyar cégek. A mostani magyar bemutatkozásra, a kiállítás megrendezésére mintegy 560 millió forintot fordítanak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 60 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu