Egyre szorosabban kötődünk a németekhez

agrarszektor.hu
Mintegy 1,3 milliárd euróra nőtt tavaly a Németországba irányuló magyar agrárgazdasági kivitel. Így továbbra is Németország a hazai agrárium legfontosabb exportpiaca. Az idén a berlini Zöld Héten (Grüne Woche) Magyarország lesz az esemény díszvendége.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Százmillió euróval, 1,3 milliárd euróra nőtt tavaly a Németországba irányuló agrárkivitel - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Így Németország a legnagyobb külföldi felvevőpiaca a magyar mezőgazdasági cikkeknek és élelmiszereknek. A legfontosabb exportcikkek a baromfihús, a zöldség, a kolbászok, szalámik, a GMO-mentes méz, valamint a bor és pálinka.

A miniszter bejelentése szerint az idén Magyarország a berlini Zöld Hét partnerországa, díszvendége lesz. Daróczi László, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója elmondta: az idei kiállításon - amelyet január 20-29 között rendeznek meg - egy teljes kiállítási csarnokban - több mint 1600 négyzetméteren mutatkozhatnak be a magyar cégek. A mostani magyar bemutatkozásra, a kiállítás megrendezésére mintegy 560 millió forintot fordítanak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?