Együtt a nagyágyúk: Lázár, Fazekas és Czerván egy bizottságban

agrarszektor.hu
Lázár János és Fazekas Sándor leköszönő miniszterek is tagjai lesznek a parlament mezőgazdasági bizottságának az új országgyűlési ciklusban. Czerván György, az agrártárca távozó államtitkára pedig alelnökként csatlakozik a testülethez. A grémiumban hét fideszes és négy ellenzéki képviselő foglal majd helyet. A bizottságba az ellenzéki pártok körül csak a Jobbik és az LMP delegál tagot.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"Nagyágyúk" vesznek majd részt az új parlament mezőgazdasági bizottságának munkájában. Az agrárszektor.hu információi szerint e testületben foglal majd helyet Lázár János eddigi Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fazekas Sándor távozó földművelésügyi miniszter is. Szintén a testület tagja lesz Czerván György leköszönő földművelésügyi államtitkár, aki egyben a grémium egyik alelnöki posztját is betölti.

A bizottságba hét kormánypárti és négy ellenzéki képviselő kap majd helyet. A KDNP nem delegál tagot, így mind a hét kormánypárti képviselőt a Fidesz adja. A testület elnöke ismét Font Sándor lesz, és Lázár János, Fazekas Sándor és Czerván György mellett fideszes képviselőként helyet kap benne Győrffy Balázs, Pócs János és Dankó Béla is.

A négy ellenzéki mandátumból három a jobbiké, egy az LMP-é lesz. A Jobbik Magyar Zoltánt, Apáti Istvánt és Steinmetz Ádámot, az LMP Gémesi Györgyöt delegálja. Érdekesség, hogy a DK, az MSZP és a Párbeszéd nem küld tagot a testületbe.

A bizottság három alelnökkel működik majd. Czerván György mellett Győrffy Balázs és Magyar Zoltán is a grémium alelnöke lesz.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55