Előremutató technológia: ez lehet a megoldás a sütőipar legnagyobb problémájára

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a hűtési technológiák alkalmazási lehetőségeiről szervezett szakmai napot a "Tanuljunk Együtt!" programsorozat keretén belül 2019. november 29-én az IREKS-STAMAG Kft. komáromi, IREKS Vevő Központjában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az egy napos gyakorlatorientált program keretében a résztvevők megismerkedhettek a késleltetett kelesztés, a kelesztés-megszakítás technológiák iparban jól használható módozataival, mindezt színvonalas helyszíni bemutató keretében is végigkövették a tészta készítésétől a kisütéséig. Ezen kívül termékfejlesztési javaslatok és szemléletformáló, hasznos ötletek is megosztásra kerültek, olvasható a NAK oldalán.

EZ IS ÉRDEKELHET

Mint kiderült, a gyártási folyamatok racionalizálhatóbbá válnak a hideg tésztavezetésnek köszönhetően, mivel a termelés nem korlátozódik a hajnali órákra. A dolgozók előző nap elkészíthetik a kisütésre váró tésztaadagokat, így a technológia megoldással szolgálhat a sütőipar egyik legnagyobb problémájára, a munkaerőhiányra. Mindez akár a termék minőségi javulását is eredményezheti, valamint kitörési pont is lehet, amennyiben a termékskála bővítés vagy a franchise rendszerű terjeszkedés a cél.

Kép forrása: Getty Images

A különböző hűtési technológiákat, mint a 3-4 órás és a 20 órás kelesztés késleltetés, a kelesztve fagyasztást, a kelesztés nélkül fagyasztott üzemi hőmérsékleten való felengedést és programozott felengedést, valamint elősütött fagyasztott technológiát a baguett, császárzsemle, croissant termékek elkészítésén keresztül mutatták be a tréninget vezető szakemberek. A program során kitértek a gyakori technológiai és sütési hibákra, a különböző tésztavezetés feltételeire és az összetevők minőségének fontosságára.

A programon való részvétel a kamarai tagok számára ingyenes volt, a korlátozott létszámkeret miatt a NAK 10 fő sütőipari szereplőnek tudta a részvételét biztosítani. A vélemények alapján egyértelműen látszott, hogy a program kifejezetten hasznos volt az olyan szereplőknek, akik a fent bemutatott technológiák bevezetését egyelőre még csak tervezik, de ugyanolyan hasznosnak találták azok is, akik már alkalmaznak hűtési technológiát és a további hozzákapcsolható praktikus gyakorlati megoldások iránt érdeklődtek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?