Elrettentő képek egy pékségről: csikkek és döglött egerek (videó)

agrarszektor.hu
Súlyos higiéniai problémák és a nyilvántartás teljes hiánya miatt azonnali hatállyal bezárt egy fővárosi péküzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) közösen tartott ellenőrzés során több mint egy tonna készterméket - pitát - is kivontak a forgalomból.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az üzemben a falakat, a padozatot, az ajtókat és a berendezési tárgyakat vastagon, és nagy felületen ellepte a penész - derül ki a Nébih közleményéből. Az épület takarítatlan volt, a padlót eldobott cigarettacsikkek és egérürülék borította. Az ellenőrök döglött és élő egereket egyaránt találtak a helyiségekben.

Az egységben kizárólag pitát gyártottak, amelyet a tulajdonos nyilatkozata szerint vendéglátóhelyeknek értékesítettek, de erről - más kötelező adatokhoz hasonlóan - semmilyen nyilvántartást sem vezettek. A Nébih szakemberei a helyszínen több mint egy tonna készterméket foglaltak le, valamint az üzem működését azonnali hatállyal megtiltották.

A NAV a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálta, de ezen a téren sem volt minden rendben. Kilencből hármat egyáltalán nem, egy alkalmazottat pedig késve jelentett be a vállalkozás. Az eljárás folyamatban, az ügyben mindkét hatóság részéről milliós nagyságrendű bírság kiszabása várható.

A Nébih az üzemről ezt a videót készetette:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?