2022. június 27. hétfő László

Hírek - Élelmiszer

Ezek most a legjobb ágyas pálinkák Magyarországon: itt a toplista!

Négy magyar ágyas pálinka kapott minősítést 2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A legjobb ágyas pálinkák közül az Árpád és Vadász Pálinka tétele megkapta a Top Pálinkakiválóság címet, a másik három főzde pálinkáját pedig a Pálinkakiválóságok közé választották.
 
 

A 2020-as Nemzeti Pálinkakiválóság Programra összesen 20 pálinkafőzde, 138 tétellel nevezett. A részletes analitikai vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az érzékszervi minősítő bírálatot a hagyományoknak megfelelően a magas kvalitású, független szakértőkből álló Pálinkaminősítő Bizottság vakkóstolással végezte. A szabályzat szerint 17 pálinkház 66 pálinkája/törkölypálinkája kapott minősítést, amelyből a szakmai zsűri véleménye alapján végül 44 pálinka Pálinkakiválóság, 22 pálinka Top Pálinkakiválóság minősítést kapott. A program célja a minőségi pálinka és törkölypálinka fogalmának, színes kínálatának, valamint gasztronómiai jelentőségének megismertetése a hazai és külföldi fogyasztókkal, illetve az oltalom alatt álló pálinkák bemutatása a nagyközönségnek, emellett a tételek minősítésével egy olyan gyűjtemény létrehozása, ahol az egyes pálinkák alkalmasak marketing célú bemutatásra.

A legjobb ágyas pálinkák 2020-ban
 • Árpád és Vadász Pálinka - Árpád Champion 2018 - Dupla Ágyas Körtepálinka - Top pálinkakiválóság
 • Bajai Pálinka - Cseresznye ágyas meggypálinka - Pálinkakiválóság
 • Bolyhos Pálinkafőzde - Ágyas Cigánymeggy pálinka - Pálinkakiválóság
 • Bolyhos Pálinkafőzde - Ágyas Irsai Olivér Szőlő pálinka - Pálinkakiválóság

2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban négy magyar ágyas pálinka kapott minősítést, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. Egyet a Top Pálinkakiválóságok közé, hármat pedig a Pálinkakiválóságok közé választottak.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben