2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka

Hírek - Élelmiszer

Ezt etették volna meg velünk - Rekordfogás a húspiacon

Továbbra is virágzik a feketegazdaság.
 
 

Rekordmennyiségű, mintegy 300 tonna húst és 80 tonna csontot foglalt le a napokban egy közép-magyarországi hűtőházban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A több hetes adatgyűjtés után a Nébih munkatársai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) akciócsoportjával közösen tartottak ellenőrzést egy húsipari cég telephelyén.

A cég hűtőházában csaknem 700 tonna terméket tároltak, amelyből az egy hétig tartó tételes átvizsgálás eredményeként végül 297 tonna húst kellett megsemmisíteni és további 80 tonna csontot lefoglalni. Utóbbi tételt ipari felhasználásra adták át az ellenőrök, valószínűleg enyv készül majd belőle.

A termékek döntő többsége sertéshús, sertés bőrke, apróhús, bél, belsőség volt, de nagy mennyiségű marhahús, csont, pacal is akadt a hűtőházban.

A tételek egy része ismeretlen eredetű, jelöletlen, egy része pedig lejárt minőségmegőrzési idejű volt, de már lejárt előhűtött termékeket is újrafagyasztottak tiltott módon. A szakemberek láthatóan romlott, emberi fogyasztásra alkalmatlan termékeket is találtak.

A lefoglalt árut vélhetően ipari feldolgozásra szánták, értéke megközelíti a 90 millió forintot.

Az eljárás jelenlegi szakaszában a Nébih szakemberei azt vizsgálják, honnan érkezhetett a hűtőházba a nagy mennyiségű termék, illetve kerülhetett-e belőle más kereskedőkhöz, feldolgozókhoz.

A bírság pontos összege a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem ismert, azonban a lefoglalt tétel értéke alapján több százmillió forintos büntetésre számíthat a cég - áll a Nébih közleményében.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu