2019. október 14. hétfő Helén

Hírek - Élelmiszer

Feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat

Megszűnt a tűzgyújtási tilalom az erdőkre valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területekre - adta hírül a Vidékfejlesztési Minisztérium.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A szaktárca kedden tartott tájékoztatója szerint október 24-i hatállyal feloldották az augusztus második felében elrendelt általános tilalmat, így mostantól az országban sehol nem tilos a tűzgyújtás - írja a magyarorszagon.hu.

Ennek ellenére a közlemény hangsúlyozza, hogy továbbra is kizárólag a szélcsendes, arra kijelölt és kiépített tűzgyújtó helyeken megengedett a tűzrakás. A tüzet tilos továbbá felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig mindig gondosan el kell oltani.

Mivel avarégetési szezon van, a tárca felhívta a telektulajdonosok figyelmét, hogy gaz és avar égetésekor fokozottan figyeljenek, mert a tűz gyorsan terjedhet, és elérheti a lakott területeket is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu